2023 MotoE World Championship deelnemerslijst is bekend

2666
Ducati testrijder Michele Pirro met alle Ducati MotoE machines | © Michele Pirro

De deelnemerslijst van het MotoE World Championship is bekendgemaakt. De achttien coureurs zullen vanaf de Grand Prix van Frankrijk in Le Mans bij iedere Europese Grand Prix aanwezig zijn met hun elektrische Ducati’s.

Na vier jaar met Energica als motorenleverancier zijn er in 2023 grote veranderingen doorgevoerd. Ducati neemt het stokje over en heeft een geheel nieuw elektrisch prototype gemaakt voor de achttien coureurs die komend seizoen aan de start zullen staan vanaf de Grand Prix van Frankrijk tot en met de Grand Prix van San Marino. Daarnaast heeft de MotoE klasse nu ook officiële WK status.







Met de invoering van de Sprint Race voor de MotoGP klasse gaat ook het tijdschema van de MotoE klasse op de schop. Zij zullen nu vrijdagochtend om 08:25 uur beginnen met de eerste vrije training waarna de tweede vrije training ‘s middags om 12:25 uur van start gaat. ‘s Middags om 17:00 uur vindt de kwalificatie plaats waarna er twee races op het programma staan op zaterdag met Race 1 om 12:10 uur en Race 2 om 16:10 uur.

Bekijk hieronder de volledige deelnemerslijst: