Acosta wint opnieuw, Van den Goorbergh zesde op de Red Bull Ring

15
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - Red Bull Ring | foto© Red Bull Content Pool

Pedro Acosta heeft zondagmiddag op de Red Bull Ring zijn ongeslagen status in de Red Bull MotoGP Rookies Cup weten te behouden. De Spanjaard won op het Oostenrijkse circuit namelijk ook de vierde race van het seizoen. Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer kenden een uitstekende race en eindigden respectievelijk als zesde en zevende.

Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer hebben zondagmiddag op de Red Bull Ring opnieuw van zich doen spreken. Beide Nederlandse talenten wisten zich tijdens de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van het weekend op de Oostenrijkse Red Bull Ring goed in de voorste gelederen te handhaven.

In een bijzonder sterk startveld – aanzienlijk zwaarder en competitiever dan in de voorgaande jaren – wist het tweetal de gehele race zich te mengen in de kopgroep. Uiteindelijk was het Van den Goorbergh die als zesde de finish passeerde en daarmee in deze race de best geklasseerde Nederlander en de eerste niet Spanjaard werd in de uitslag. Ook Veijer kende zondagmiddag opnieuw een zeer sterke race en kwam als zevende over de finish, een geweldige prestatie van de jonge Staphorster in zijn pas tweede weekend in de klasse.

Zowel Van den Goorbergh als Veijer maakten deel uit van de eerste groep. Op de finish hoefde het tweetal dan ook slechts 0,722 en 0,795 seconde prijs te geven op de winnaar van de race Pedro Acosta.

Het was zondagmiddag de vierde overwinning van de Spanjaard die dit keer na afloop van de race samen met zijn landgenoten Ivan Ortola en Daniel Munoz plaats mocht nemen op het podium.

De met een Columbiaanse licentie rijdende Spanjaard David Alonso werd vierde, zijn landgenoot David Salvador completeerde in deze race de top vijf.

Racesport.nl Liveblog
Meer details en een uitgebreider verslag van de race is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links BMW M Grand Prix of Styria 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App