Aegerter bezorgt zichzelf en Ten Kate Racing Yamaha de dubbel in Assen

5907
dominique-aegerter
Dominique Aegerter | foto© Randy van Maasdijk

Dominique Aegerter heeft zondagmiddag op het TT Circuit Assen ook de tweede WorldSSP zege van de Prosecco DOC Dutch Round op zijn naam geschreven. De Ten Kate Racing Yamaha coureur passeerde na 18 ronden als winnaar de finish voor Philipp Öttl en de eveneens in Nederlandse dienst rijdende Randy Krummenacher.

Op een droog en zonnig TT Circuit Assen werd zondagmiddag de tweede WorldSSP race van de Prosecco DOC Dutch Round verreden. Net als een dag eerder tijdens de eerste race was het opnieuw Ten Kate Racing Yamaha coureur Dominique Aegerter die met de winst aan de haal ging. In de beginfase van de wedstrijd wisten Philipp Öttl en Steven Odendaal het de Zwitser nog lastig te maken, maar nadat Odendaal onderuit schoof in de Strubben en even later Öttl het tempo van de ontketende Zwitser niet meer kon volgen reed hij onbedreigd naar de zege.

Öttl passeerde na 18 ronden op ruim zeven seconden als tweede de finish terwijl Randy Krummenacher de strijd om de derde plaats in zijn voordeel wist te beslissen. Cluzel werd als vierde geklasseerd voor Luca Bernardi, Manuel Gonzalez, Can Oncu, Nikki Tuuli, Marc Olcoba en Pertti Takala die in deze race de top tien completeerde.

Odendaal wist na zijn crash de race te vervolgen en na 18 ronden nog als dertiende de finish te passeren.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze en alle andere sessies tijdens de derde en afsluitende dag van de Prosecco DOC Dutch Round verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter