Alonso het snelst, Veijer tweede op vrijdag op warme Red Bull Ring

4709
Collin Veijer - Red Bull Ring | © Randy van Maasdijk

David Alonso was vrijdagmiddag het snelst in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op de Red Bull Ring. De Colombiaan klokte veruit de snelste rondetijd voor Nederlander Collin Veijer en Deniz Öncü. 

Evenement: CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich
Circuit: Red Bull Ring
Categorie: Moto3
Tijd: 13:15 – 13:50 uur
Sessie: Training 2
Omstandigheden: Lichtbewolkt, 28°C

Vrijdagmiddag om 13:15 uur begon de tweede training voor de Moto3 klasse op de Red Bull Ring. Ondanks dat er meer bewolking boven het Oostenrijkse circuit te zien was voelde het behoorlijk warm en klam aan.

Al vroeg in de sessie maakte Diogo Moreira een fout in bocht 7 en schoof hij onderuit. Hij kon zijn machine vrij gauw terugbrengen naar de pitbox maar het team moest flink sleutelen om hem aan het einde van de sessie de baan weer op te krijgen.

In de slotfase werd het tempo opgevoerd en gingen alle coureurs op jacht naar een snelle rondetijd. Ondanks dat de weersverwachtingen voor zaterdagochtend goed zijn wilden de coureurs alvast een plaats in de top veertien bemachtigen om de eerste dag op de Red Bull Ring goed af te sluiten.

David Alonso, winnaar van de Moto3 race in Silverstone, was uiteindelijk veruit het snelst met een 1’41.223. De Colombiaan had een marge van ruim 0,6 seconde ten opzichte van Collin Veijer die een zeer indrukwekkend tempo aan de dag legde. Deniz Öncü maakte de top drie compleet.

Een crash was er aan het einde van de sessie nog voor Syarifuddin Azman in bocht 2.

Uitslag:

  1. David Alonso – GASGAS | 1’41.223
  2. Collin Veijer – Husqvarna | +0,629
  3. Deniz Öncü – KTM | +0,656
  4. Matteo Bertelle – Honda | +0,699
  5. Jaume Masià – Honda | +0,731

Klik hier voor de volledige gecombineerde uitslag

Volgende sessie: Training 3
Tijd: Zaterdagochtend 08:40 uurHandige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’