Andrea Locatelli heeft zondagmiddag in Jerez de la Frontera ook de tweede WorldSSP race op zijn naam geschreven. De vanaf pole vertrokken Italiaan was in de tot 11 ronden ingekorte wedstrijd het snelst voor het Franse duo Jules Cluzel en Lucas Mahias.

Er staat op dit moment geen maat op Andrea Locatelli in de WorldSSP klasse. De Yamaha coureur domineerde tot nu toe alle sessies van de Pirelli Spanish rond en daar kwam zondagmiddag tijdens de tweede race geen verandering in.

Nadat de start uitgesteld werd vanwege een crash in de warm-up lap en hierdoor ingekort werd tot een race over slechts 11 ronden pakte Locatelli meteen na de start de leiding om deze vervolgens niet meer af te staan.

Achter de Italiaan streden Jules Cluzel, Lucas Mahias en Philipp Oettl een verbeten strijd uit voor de tweede plaats. Deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door Cluzel voor Mahias en Oettl.

Raffaele de Rosa kwam een inhaalrace als vijfde over de finish gevolgd door Corentin Perolari, Isaac Viñales, AEB Ten Kate Racing team coureur Steven Odendaal, Hannus Soomer en Manuel Gonzalez.

Uitgebreidere verslagen van de sessies van zondag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App