Augusto Fernandez zal in 2020 de plaats innemen van Alex Marquez binnen Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Moto2 team. Dit nieuws hebben de Spaanse Moto2 coureur en het Belgisch-Spaanse Moto2 team zondag officieel bekend gemaakt.

Nadat Alex Marquez onlangs geheel onverwacht de overstap maakte naar de koningsklasse, waar hij binnen het Repsol Honda Team de nieuwe teamgenoot is geworden van zijn broer Marc, moest Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Moto2 team op zoek naar een vervanger. De afgelopen week leek de Fransman Johann Zarco de belangrijkste kandidaat om in 2020 de plaats in te nemen van Alex Marquez en de nieuwe teamgenoot te worden van Sam Lowes.

Nu Zarco besloten heeft om in 2020 actief te blijven in de koningsklasse en het nog slechts een kwestie van tijd is dat de Fransman aangekondigd wordt als de nieuwe coureur binnen Reale Avintia Racing moest het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Moto2 team op zoek naar een nieuwe kandidaat.

In deze opzet is het team inmiddels geslaagd, men heeft namelijk overeenstemming bereikt met Augusto Fernandez. De 22-jarige coureur uit Madrid komt over van het Flexbox HP 40 Moto2 team waar zijn contract voor komend seizoen is afgekocht door het Belgisch-Spaanse Moto2 team.

Augusto Fernández: “Ik ben erg blij met de kans die Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS mij heeft gegeven om deel uit te maken van hun grote familie. Het is een droom om te blijven groeien in een geweldig team als dit. Mijn doel is om alles te geven en hard te werken om te vechten voor overwinningen en de kans te krijgen om te vechten voor de wereldtitel. Ik wil Marc van der Straten, het team en de sponsors die veel vertrouwen in mij hebben getoond, bedanken. Ik beloof alles te doen wat in mijn macht ligt om hen niet teleur te stellen en hun vertrouwen terug te betalen met goede resultaten.”

De Spanjaard zal maandag en dinsdag in Valencia al meteen zijn eerste test afwerken met zijn nieuwe team.

Fernández, die in 2017 zijn Moto2-debuut maakte tijdens de Italiaanse Grand Prix voor Speed Up Racing, wist afgelopen seizoen vijf podiumplaatsen en drie overwinningen te scoren in de Moto2 klasse.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App