Binder veruit het snelst tijdens FP2 in Valencia, Bendsneyder 19e

37
Brad Binder - Circuit Ricardo Tormo Valencia | foto© Nico Schneider

Brad Binder was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia veruit het snelst voor Augusto Fernández en Fabio di Giannantonio. Bo Bendsneyder sloot de vrijdag af met de negentiende rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Tommasso Marcon klokte de 29e rondetijd.

Vrijdagmiddag om 15:10 uur ging de tweede vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De zon was inmiddels achter de wolken verdwenen waardoor de temperatuur langzaam maar zeker ook daalde.

Halverwege de sessie had Brad Binder de snelste rondetijd in handen voor Tetsuta Nagashima – die volgend seizoen de plaats van de Zuid-Afrikaan overneemt binnen het Ajo team – en Jorge Navarro. Ook Mattia Pasini, Stefano Manzi en Luca Marini waren snel onderweg.

De coureurs richtten zich vooral op het rijden met gebruikte banden en ondanks hier en daar een uitstapje van het achterwiel was het een sessie met weinig noemenswaardige gebeurtenissen.

Binder reed uiteindelijk met een 1’34.622 de snelste rondetijd van de dag met een marge van maar liefst 0,576 seconde richting Augusto Fernández op de tweede plaats. Fabio di Giannantonio klokte de derde rondetijd voor Sam Lowes en Stefano Manzi, daarachter maakten Tetsuta Nagashima, Jorge Navarro, Mattia Pasini, Tom Lüthi en Nicolo Bulega in de top tien. Bo Bendsneyder kwam naar de negentiende tijd, teamgenoot Tommasso Marcon noteerde de 29e tijd.

Na afloop van de sessie zochten we Bendsneyder op en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start met de kwalificatie om 15:05 uur.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App