Bo Bendsneyder (P15): “Het waren moeilijke omstandigheden vandaag”

1972
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Qatar | foto© motogp.com

De harde wind teisterde zaterdag de kwalificatie dag van de Tissot Grand Prix of Doha, de tweede Grand Prix van het seizoen. Bo Bendsneyder, die zich via Q1 alsnog plaatste voor Q2, wist zich op het Losail International Circuit als vijftiende te kwalificeren voor de race van zondag.

Na een moeilijke en moeizaam verlopen eerste dag van de Tissot Grand Prix of Doha en moeilijke omstandigheden tijdens de derde vrije training – waar de rondetijden van de eerste dag vanwege de harde wind en het vele stof onbereikbaar bleven – wist Bo Bendsneyder zich zaterdag niet rechtstreeks te plaatsen voor Q2.







In Q1 zorgde de Nederlander met een sterke reeks rondetijden dat hij zich later in Q2 alsnog mocht meten met de snelste achttien coureurs die streden voor de beste startplaatsen voor de race van zondag

Bendsneyder eindigde in Q2 als vijftiende met een beste rondetijd van 2’00.077 en start hiermee zondag vanaf de vijfde startrij.

Bo Bendsneyder: “Het was vandaag een zware dag omdat er veel wind en zand op de baan was, vooral in FP3. Het was moeilijk racen onder deze omstandigheden. We moesten echter wel blijven werken met de wind want morgen zullen we zeker ook deze omstandigheden aantreffen hier. Het team heeft goed werk geleverd. Ze hebben me een goede motor gegeven waarmee ik goede rondetijden kon neerzetten om alsnog via Q1 naar Q2 te gaan. In Q2 was het iets moeilijker voor me om hetzelfde tempo te rijden als in Q1, ik weet niet precies waarom. We moeten de data analyseren om te zien wat ik anders heb gedaan. We kunnen de motor nog zeker verbeteren voor morgen. Ik denk dat we tijdens de warm-up wat kleine veranderingen gaan doorvoeren om te kijken of we het beter kunnen doen. We zullen zien hoe de race verloopt, ik zal me zoals altijd 100% geven.”

De Moto2 race van de Grand Prix van Doha wordt morgen, zondag 4 april, om 17:20 uur Nederlandse tijd verreden.

Handige links Tissot Grand Prix of Doha:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter