Bo Bendsneyder vol zelfvertrouwen naar San Marino

41
bendsneyder - silverstone
Bo Bendsneyder op weg naar de derde plaats in Silverstone | foto© Red Bull KTM Ajo

#SanMarinoGP – Bo Bendsneyder begint vrijdag in San Marino vol zelfvertrouwen aan zijn dertiende Grand Prix weekend. De Red Bull KTM Ajo coureur, die afgelopen weekend in Silverstone zijn eerste podium wist te scoren, kan dan ook niet wachten om vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training van de Gran Premio TIM di San Marino e della Riviera di Rimini weer op zijn Red Bull KTM machine te kunnen stappen.

Het Red Bull KTM Ajo Team wist afgelopen weekend in Silverstone haar beste teamprestatie van het seizoen te behalen; Brad Binder won terwijl Bo Bendsneyder met een derde plaats zijn allereerste Moto3 podium wist te scoren. Een belangrijk aandeel is deze fantastische teamprestatie was er echter weggelegd voor Moto3 Rookie Bendsneyder. De Rotterdammer wist een aantal sublieme laatste ronden te rijden waarbij hij zelfs een paar keer de leiding in handen had en kans leek te maken op de overwinning.

De 2015 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen dacht daarbij echter niet alleen aan zijn eigen prestatie maar had tevens een groot aandeel in de winst van zijn Zuid Afrikaanse teamgenoot, de leider in de tussenstand van het kampioenschap en tevens de belangrijkste kandidaat voor de 2016 wereldtitel.

De derde plaats van Bendsneyder – de eerste podiumplaats van een Nederlander in een Grand Prix sinds de derde plaats van Loek Bodelier  (125cc) tijdens de Dutch TT van 1994 – kwam afgelopen zondag in Silverstone na een sterke reeks van vijf opeenvolgende wedstrijden waarin hij WK punten wist te scoren en sterke start van het tweede deel van het seizoen waarin hij na de drie verreden wedstrijden na de zomerstop al meer punten (30) wist te scoren dan tijdens de eerste negen races van het seizoen (22).

Bendsneyder, die na zijn derde plaats in Silverstone is gestegen naar de dertiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap, kan dan ook niet wachten om vrijdag in Misano aan de eerste vrije training te mogen beginnen.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo:

“Ik hou van het Misano World Circuit Marco Simoncelli en ik heb er natuurlijk fantastische herinneringen aan omdat ik er vorig jaar Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen ben geworden. Bovendien ben ik ook nog eens een gelukkig man omdat ik aan het weekend begin na een fantastisch weekend in Silverstone waar ik mijn eerste podium in een Grand Prix wist te scoren. Ik kan dan ook niet wachten om weer op mijn KTM te stappen en me net zo comfortabel te voelen als afgelopen weekend. Ik denk dat we komend weekend weer net zo voor de dag kunnen komen of misschien zelfs nog wel iets sterker, dit omdat we de afgelopen tijd heel erg goed werk verricht hebben. We zaten de afgelopen tijd constant binnen de top tien en daar moeten we ons zien te handhaven. Ik kan niet wachten om aan deze Grand Prix te mogen beginnen.”