Bos sluit IDM weekend Zolder positief af

9
bobby-bos
Bobby Bos - Zolder | foto© Tiny Kolsters

Tijdens het derde IDM weekend heeft MGM Yamaha rijder Bobby Bos op het circuit van Zolder een twaalfde en een zevende plaats weten te behalen. Beide races in de punten finishen was vooraf de doelstelling en dat is meer dan naar behoren gelukt.

Voorafgaand aan het weekend had Bobby gemengde gevoelens. De crash van Oschersleben had grote financiële gevolgen waardoor de bodem van de schatkist inmiddels een andere kleur gekregen heeft van het schrapen.

“Het is niet zo dat je daardoor plotseling seconden langzamer gaat rijden maar sneller wordt je er ook niet van. Onbewust speelt het toch mee in je achterhoofd,” aldus Bobby.

Tijdens de vrije vrijdagtrainingen werd het ritme rustig opgebouwd en werd er gewerkt aan het vinden van een goede set-up voor de rest van het weekend. Hoewel de tijden dan nog niet alles zeggen is het wel lekker als je er direct al aardig bijstaat. Dat was het geval zodat er met een goed gevoel richting de kwalificatietrainingen van zaterdag gekeken werd.

In de eerste kwalificatietraining kwam Bobby tot een tijd van 1’33.767 waarmee hij op een prima achtste plaats stond. Het verschil met de top vijf was maar enkele tienden en Bobby had het gevoel dat er nog wel wat te halen viel.

Er zat ook daadwerkelijk wat meer in maar helaas kwam er dat in de tweede kwalificatietraining niet helemaal uit. Bobby was bezig met een snellere ronde toen er in de laatste bocht een onderdeel van de quickshifter kapot ging. Bobby kwam daardoor langs de baan waardoor zijn ronde over was. Het was een onderdeeltje van niets maar de tijd was te kort om het nog te vervangen en een nieuwe poging te wagen. Hierdoor bleef zijn tijd vanuit de ochtend staan.

“Heel erg jammer want daar waar ik gehoopt had op een paar plaatsjes winst verloor ik er nu twee. Ik moet na gaan starten vanaf de rechterkant op de vierde rij. Aangezien de eerste bocht een linker doordraaier is loop je een behoorlijk risico op de kant gezet te worden.”

Bij de start van de eerste race is dat ook precies wat er gebeurde. Bobby had zelf een goede start maar kwam in de eerste bocht in het gedrang waardoor hij diverse plaatsen terugviel. In de eerste paar ronden werden die posities snel weer goedgemaakt waardoor Bobby op de tiende plaats kwam te rijden. Helaas was de aansluiting met een groep van vijf rijders voor hem net niet meer te maken. In het verloop van de race werd Bobby nog gepasseerd door een tweetal rijders zodat hij als twaalfde over de meet kwam.

In de tweede race gebeurde er direct na de start van alles. Rijders raakten elkaar en vervolgens naast de baan. Gelukkig bleven valpartijen uit en had Bobby niet al teveel last van het gekrakeel voor hem. Bobby kwam op de negende plaats te rijden met net voor hem Ricardo Brink. Bobby had de nodige ronden nodig om aan het achterwiel van zijn concullega te komen en werd ondertussen zelf gepasseerd door een snellere rijder die betrokken was bij het gebeuren direct na de start. In de laatste ronde lukte het Bobby om met een mooie actie voorbij te gaan aan Brink. Doordat er in die laatste ronde ook nog twee rijders onderuit gingen finishte Bobby op naar de zevende plaats.

“In de eerste race gebeurde bij de start precies waaraan ik vooraf al gedacht had. In de eerste bocht werd ik op kant gezet waardoor ik moest liften en mijn goede start volledig verloren ging. Ik kon relatief makkelijk terugkeren in de top tien maar kon niet meer aansluiten bij de groep voor mij. Ik werd vervolgens nog voorbij gestoken door twee rijders en moest daardoor genoegen nemen met de twaalfde plaats.

De tweede race verliep een stuk gunstiger voor mij al had ik wel een beetje geluk door enkele uitvallers. Ricardo Brink reed enkele seconden voor me en ik had verwacht dat gat iets makkelijker dicht te kunnen rijden dan het nu ging. Gelukkig kon ik net op tijd aansluiten waarna ik in de laatste ronde toe wist te slaan. Door het passeren van Brink en de valpartijen van Pepijn Bijsterbosch en Toni Finsterbusch schoof ik ineens drie plaatsen op en werd prima zevende. Ik vond het jammer voor Pepijn want hij reed sterk en ik gunde hem een goed resultaat maar ben uiteraard blij voor mezelf en mijn hele team met deze zevende plaats.”

Met de behaalde resultaten voegde Bobby 13 punten toe aan zijn totaal. In de tussenstand staat de MGM Yamaha rijder op een prima negende plaats met in totaal 38 punten. Het volgende IDM weekend vindt plaats van 27 t/m 29 juli op het uitdagende semi permanente stratencircuit van Schleiz.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag