Brad Binder komend weekend in Mugello weer van de partij

72
binder
Brad Binder | foto© Red Bull KTM Ajo

Na drie Grand Prix weekenden gemist te hebben dankzij een vervelende armblessure keert Brad Binder komend weekend tijdens de Gran Premio d’Italia Oakley in Mugello weer terug bij het Red Bull KTM Ajo Moto2 team.

Brad Binder raakte eind vorig jaar bij een privé-test geblesseerd aan zijn arm, reed vervolgens de eerste twee Grand Prix weekenden in Qatar en in Argentinië gewoon mee. Ondanks dat de regerend Moto3 wereldkampioen in Argentinië een uitstekend resultaat wist te behalen in pas zijn tweede Moto2 wedstrijd kwam de blessure net zo hard weer terug en moest hij voor de derde keer een operatie ondergaan.







Ondanks dat de Zuid Afrikaan zeker nog niet 100% fit is, is hij voorbereid en klaar om weer aan de slag te gaan. Acht weken na zijn laatste optreden, hoopt de regerend Moto3 kampioen met een goed resultaat terug te keren in de Moto2 klasse na zijn negende plaats in Argentinië. Zijn overwinning van vorig jaar in Mugello zal hem een extra morele boost geven in het weekend van zijn terugkeer.

Brad Binder, Red Bull KTM Ajo Moto2: “Om weer aan de slag te kunnen na mijn blessure voelt geweldig, want het waren lange weken toen ik de races vanuit huis moest bekijken. Ik ben blij, want na de derde operatie denk ik dat we een goede stap vooruit hebben gezet en ik voel dat mijn arm goed geneest; na de twee eerdere operaties vond ik het moeilijker om te moeten herstellen. Het is wel zo dat ik zeker nog niet 100% fit ben, maar ik denk dat ik er klaar voor ben om weer te kunnen rijden. Mugello is een circuit waar ik het altijd naar mijn zin heb. Ik behaalde hier mijn eerste podium in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en een overwinning in de Moto3 klasse vorig jaar. De baan is altijd goed voor me geweest, maar dit weekend, bij mijn terugkeer, wil ik gewoon testen hoe mijn arm nu is en kijken waar we staan.”

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag