Brad Binder ook het snelst op zaterdagochtend in Brno

16
Brad Binder | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

#CzechGP – Brad Binder heeft zaterdagochtend in Brno de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Zuid Afrikaan was het snelst voor Jorge Martin en Hiroko Ono. Livio Loi en Bo Bendsneyder sloten de derde vrije training af met respectievelijk de zestiende en achttiende rondetijd.

Na op vrijdag ook al het snelst te zijn geweest was het zaterdagochtend in Brno opnieuw Brad Binder die tijdens de derde en afsluitende vrije training van de HJC Helmets Grand Prix České republiky die de snelste tijd liet noteren.

De Zuid Afrikaan zette zaterdagochtend een snelste rondetijd op de klok van 2’07.713 op de klok, een tijd die ruim sneller was dan zijn eigen snelste tijd gereden tijdens de eerste dag.

Achter de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap noteerde Jorge Martin de tweede tijd gevolgd Hiroki Ono, Enea Bastianini en Andrea Migno.

De zesde tijd werd zaterdagochtend op de klok gezet door Nicolo Bulega voor Francesco Bagnaia, Fabio Quartararo, Aron Canet en Jorge Navarro.

Livio Loi begon opnieuw voortvarend aan deze derde vrije training, stond regelmatig binnen de top tien maar de RW Racing GP coureur zakte in de slotfase terug naar de zestiende plaats op de lijst.

Bo Bendsneyder was gedurende de sessie veelvuldig rond de vijftiende positie op de lijst te vinden. In de slotfase verbeterde de Rotterdammer opnieuw zijn tijd om vervolgens naar de tiende plaats op de lijst te stijgen. In de slotfase zakte de Red Bull KTM Ajo coureur, die nog steeds veel hinder ondervind van een vervelende armblessure waaraan hij in Brno gedurende het weekend twee keer per dag aan behandeld wordt in de Clinica Mobile, terug naar de achttiende plaats op de lijst.

Samengestelde lijst
Brad Binder voert vanzelfsprekend ook deze tijd aan met zijn snelst gereden rondetijd in de derde vrije training. Migno en Bastianini bezetten met hun snelste tijden van de eerste dag de tweede en derde plaats terwijl Martin en Ono de vierde plaats innemen.

Loi bezet op deze lijst de zestiende plaats terwijl Bendsneyder na drie vrije trainingen de achttiende positie inneemt.