Can Öncü ook in 2024 met Kawasaki Puccetti Racing in World Supersport

872
Can Öncü - Autódromo Internacional do Algarve | © Kawasaki Racing

Can Öncü zal ook in 2024 met Kawasaki Puccetti Racing in het World Supersport kampioenschap rijden. De Turkse coureur zal aan zijn vijfde seizoen in de klasse beginnen nadat hij een groot gedeelte van dit seizoen moest missen vanwege een ernstige armblessure.

Het Kawasaki Puccetti Racing team zal ook in 2024 beschikken over de diensten van Can Öncü in het World Supersport kampioenschap. Nadat er geruchten gingen dat de jongste Grand Prix winnaar ooit wellicht terug zou keren naar de MotoGP paddock om in de Moto2 klasse te racen is nu bevestigd dat hij komend jaar voor het vijfde seizoen op rij in het World Supersport kampioenschap zal racen.

De twintigjarige Turkse coureur behaalde aan het begin van dit seizoen in Indonesië zijn eerste overwinning in de World Supersport klasse waarna hij in Assen zwaar geblesseerd raakte. Tijdens Race 2 werd hij vlak na de start van zijn machine gereden door Yari Montella in de Haarbocht waarbij hij zijn linkerarm brak. Het grote probleem was echter dat er een zenuw beschadigd was geraakt waardoor hij ruim vier maanden niet in actie kwam. Een maand geleden maakte Öncü zijn terugkeer op het Circuit de Nevers Magny-Cours.

Öncü zal dus ook in 2024 weer met een Kawasaki ZX-6R uitkomen in de World Supersport klasse. Dat is enigszins opmerkelijk doordat Kawasaki heeft aangegeven dat ze hun support grotendeels terugtrekken. De geruchten gingen dan ook dat Puccetti in 2024 met Ducati’s aan de start zou verschijnen. Wellicht gaat dat nog wel gebeuren in de World Superbike klasse.

Lees hieronder het officiële persbericht van Kawasaki:


Kawasaki Puccetti Racing met Can Öncü in WorldSSP in 2024

Can Öncü blijft in 2024 bij Kawasaki Puccetti Racing in de WorldSSP. Het wordt het vijfde Supersport World Championship-seizoen voor de jonge Turkse coureur met het team van Manuel Puccetti en de Kawasaki.

Can werd in 2003 geboren in Alanya. Hij nam deel aan de Asia Talent Cup en de Rookies Cup en won deze laatste in 2018. Nadat hij datzelfde jaar zijn debuut maakte in het Moto3-wereldkampioenschap en de race in Valencia won, werkte Öncü in 2019 een heel Moto3-seizoen af voordat hij het jaar daarop overstapte naar de WorldSSP. Tot nu toe heeft hij 74 Supersport-races gereden, waarin hij één keer won en dertien keer op het podium stond.

Zijn seizoen 2023 werd beïnvloed door een race-incident in Assen, waardoor hij een aantal maanden niet op de baan was. In 2024 rijdt hij op de Kawasaki ZX-6R en heeft hij zijn zinnen gezet op de wereldtitel!

Can Öncü: “Ik ben erg blij dat ik door kan gaan bij Kawasaki Puccetti Racing, een team dat als een tweede familie voor me is. Samen met hen ben ik gegroeid en heb ik veel van onze doelen bereikt. Dit jaar konden we niet de gewenste resultaten behalen vanwege mijn blessure, maar volgend jaar zal niets ons ervan weerhouden om alles te geven terwijl ik alles op alles zet om mijn doel na te streven – het winnen van de World Supersport-titel. Ik wil Manuel Puccetti en iedereen bij Kawasaki bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij blijven stellen. Ik zal er alles aan doen om hen terug te betalen met de best mogelijke resultaten.”

Manuel Puccetti – teameigenaar: “Ik ben blij dat ik Can Öncü in 2024 weer als onderdeel van mijn team kan blijven ontwikkelen. Het plan dat we met zijn manager Kenan Sofuoglu hebben gemaakt, is om jonge rijders te helpen rijpen en te groeien, net zoals we in het verleden hebben gedaan met Toprak Razgatlioglu, zodat ze de overstap naar World Superbike kunnen maken. Hoewel hij nog erg jong is, heeft Can al laten zien dat hij echt talent heeft en een geweldige professional is. We konden dit jaar niet de verwachte resultaten behalen door zijn blessure, waarvan hij nog steeds herstellende is, maar we rekenen erop dat hij volgend seizoen weer in topvorm is, wanneer ons doel het winnen van het WorldSSP kampioenschap is.”Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’