WorldSSP coureur Federico Caricasulo heeft vrijdagochtend op het Misano World Circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Pirelli Riviera di Rimini Round. De Italiaan was het snelst voor Jules Cluzel en teamgenoot Lucas Mahias. Rob Hartog was met de zeventiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Op een zeer warm maar steeds meer bewolkt Misano World Circuit begonnen de WorldSSP coureurs vrijdagochtend om 10:40 uur aan hun eerste 50 minuten durende de vrije training van de Pirelli Riviera di Rimini Round.

Tijdens deze eerste sessie was het de dit weekend voor zijn thuispubliek acterende Federico Caricasulo die met een rondetijd van 1’38.204 het snelst was en na afloop de lijst aanvoerde voor Jules Cluzel, Lucas Mahias, Raffaele de Rosa en Sandro Cortese.

De zesde rondetijd in deze sessie werd op de klok gezet door Kyle Smith, Anthony West, wildcard coureur Stefano Valtulini, Randy Krummenacher en Marco Bussolotti.

Van de drie Nederlandse deelnemers was Rob Hartog met de zeventiende rondetijd de best geklasseerde van de drie. De Team Hartog – Against Cancer coureur kende een moeizame eerste training, stond nagenoeg de gehele sessie buiten de top twintig om zich uiteindelijk in de slotfase nog een aantal keren te verbeteren met als resultaat een snelste ronde van 1’39.674 en als bonus de best geklasseerde ESS coureur.

Wayne Tessels noteerde een snelste rondetijd van 1’41.245, een tijd waarmee de Chromeburner Wayne’s Racingteam coureur zijn naam na afloop terugzag als negenentwintigste op de lijst.

Jaimie van Sikkelerus noteerde de drieëndertigste rondetijd in deze sessie. Net als Tessels maakte ook de Gemar Team Lorini coureur in deze eerste vrije training een uitstapje door het gravel in de eerste bocht na start en finish.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag