Federico Caricasulo reed vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de WorldSSP klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto de snelste rondetijd voor teamgenoot Randy Krummenacher en Lucas Mahias. Rob Hartog was de snelste Nederlander met de negentiende tijd, Glenn van Straalen klokte de twintigste tijd en Jaimie van Sikkelerus kwam naar de 25e tijd.

Vrijdagochtend ging om 11:30 uur de eerste vrije training van start voor de World Supersport klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Na regenval in de nacht was de baan nu weer volledig opgedroogd en lag het tempo meteen hoog.

Het waren de bekende namen in het WorldSSP veld die zich meteen vooraan meldden waaronder Jules Cluzel, Randy Krummenacher, Federico Caricasulo, Lucas Mahias, Thomas Gradinger en Raffaele de Rosa. De Nederlanders kenden een lastige openingsfase en wisten de top twintig nog niet binnen te dringen.

Uiteindelijk reed Federico Caricasulo met een 1’41.970 de snelste rondetijd van de sessie voor teamgenoot Randy Krummenacher en voormalig WorldSSP wereldkampioen Lucas Mahias. De vierde tijd kwam op naam van Thomas Gradinger voor Jules Cluzel en Raffaele de Rosa met verder Kyle Smith, Hikari Okubo, Isaac Viñales en Ayrton Badovini in de top tien. Rob Hartog was de snelste Nederlander op de negentiende positie, zo’n 3,6 seconde achter Caricasulo. Glenn van Straalen klokte de twintigste tijd, Jaimie van Sikkelerus kwam naar de 25e tijd.

Een crash was er voor Corentin Perolari, hij ging onderuit ter hoogte van de snelle bocht 11 (Curva Alex Crivillé) maar bleef ongedeerd.

De tweede vrije training voor de World Supersport klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto gaat vanmiddag om 16:00 uur van start.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App