Federico Caricasulo heeft vrijdag in de eerste vrije training voor de WorldSSP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd gereden voor Raffaele de Rosa en Randy Krummenacher. Rob Hartog was de snelste Nederlander met de twintigste rondetijd, Jaimie van Sikkelerus kwam naar de 24e tijd en Glenn van Straalen naar de 27e. 

Vrijdagochtend om 11:30 uur ging de eerste vrije training voor de World Supersport klasse van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli onder warme en zeer zonnige omstandigheden.

Thuisrijder Federico Caricasulo reed in deze eerste vijftig minuten durende sessie de snelste rondetijd met een 1’39.979 voor landgenoot Raffaele de Rosa en Bardahl Evan Bros. teamgenoot Randy Krummenacher. De Franse voormalig WorldSSP wereldkampioen Lucas Mahias klokte hierin de vierde rondetijd voor landgenoot Jules Cluzel en Ayrton Badovini, daarachter eindigden Isaac Viñales, Hikari Okubo, Kyle Smith en wild-card Kevin Manfredi in de top tien.

Rob Hartog was de snelste Nederlander met de twintigste rondetijd, Jaimie van Sikkelerus kwam naar de 24e tijd en Glenn van Straalen naar de 27e.

Al na zeven minuten was er een crash voor de wild-card Mateo Casadei ter hoogte van bocht 14, aan het einde van de sessie kwam Kyle Smith in dezelfde bocht ten val. Beide coureurs bleven ongedeerd.

De tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat vanmiddag om 16:00 uur van start.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App