Federico Caricasulo heeft op zondag de WorldSSP race op Misano gewonnen. De Italiaan was op zijn thuiscircuit het sterkst voor landgenoot Raffaele de Rosa en Sandro Cortese. Rob Hartog kwam als dertiende over de streep en won daarmee in de European Supersport klasse. Wayne Tessels eindigde als twintigste, Jaimie van Sikkelerus als 22e. 

Al voordat de World Supersport race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli was begonnen was er al een crash te zien. In de ronde uit de pits kwamen Eemeli Lahti en Alex Baldolini in contact met elkaar ter hoogte van bocht 15 en kwamen ze ten val. Laatstgenoemde werd vervolgens naar het medical centre gebracht.

Polesitter Federico Caricasulo kwam goed van zijn plaats af maar het was Jules Cluzel die vanaf de tweede startplaats als leider de eerste bocht in ging. Caricasulo nam de tweede plaats in handen met Raffaele de Rosa, Lucas Mahias, Hikari Okubo, Randy Krummenacher, wild-card Stefano Valtulini, Sandro Cortese en Anthony West.

In de tweede ronde ging het al mis voor verdedigend wereldkampioen kampioen Mahias. De Fransman werd ter hoogte van bocht 9 ingehaald door De Rosa en moest daardoor van zijn lijn afwijken. Hij wilde vervolgens zo snel mogelijk de positie weer terugpakken maar was te enthousiast met de gashendel van zijn Yamaha R6 en kwam met een high-sider hard ten val.

In de derde ronde nam Caricasulo de leiding over en sloeg hij samen met De Rosa een gat naar Cluzel en Cortese. Daarachter was het de indrukwekkende wild-card Valtulini, voormalig Moto3 coureur, op de vijfde plaats. Krummenacher en West streden om de zevende positie.

Voor de Loris Cresson kwam de race vroegtijdig ten einde. De Belg crashte maar bleef ongedeerd.

Ook Thomas Gradinger kon zijn race niet uitrijden. De Yamaha van de Oostenrijker gaf de geest waardoor hij noodgedwongen de pitbox op moest zoeken.

Caricasulo reed nog altijd aan de leiding en had een marge van een seconde richting De Rosa op de tweede plaats. Cortese reed daar weer achter met anderhalve seconde achterstand; er was weinig strijd te zien op het Italiaanse circuit.

Caricasulo zou geen fout meer maken en kwam als winnaar over de finishlijn. De GRT Yamaha coureur is de eerste Italiaanse winnaar in de WorldSSP klasse sinds Massimo Roccoli in 2006. De Rosa kwam als tweede over de streep op zijn MV Agusta en zorgde voor een Italiaanse 1-2. Sandro Cortese maakte het podium compleet en breidt zijn leiding in het kampioenschap uit.

Cluzel finishte als vierde voor Krummenacher en West, verder waren het Smith, wild-card Gabellini, Okubo en Badovini in de top tien.

Rob Hartog kwam als dertiende over de streep en won daarmee in de European Supersport klasse. Wayne Tessels eindigde als twintigste, Jaimie van Sikkelerus als 22e. Van Sikkelerus, die verre van fit aan het weekend in Misano begon vanwege zijn blessure opgelopen tijdens de voorgaande race in Brno, zal in de zomerstop een huidtransplantatie moeten ondergaan aan zijn nog steeds open liggende wond aan zijn geblesseerde arm. De Noord-Hollander reed dit weekend dus op karakter en met pijnstillers, hopelijk is de komende negen weken durende zomerstop voldoende om volledig fit aan het tweede deel van het seizoen te beginnen.

Direct na afloop spraken we kort met de als dertiende gefinishte Hartog en vroegen hem naar een reactie over zijn race. Beluister het verhaal van de Kawasaki coureur via onderstaande audiolink:

De World Supersport coureurs hebben nu een lange zomerstop van tien weken en zullen pas in het weekend van 14, 15 en 16 september weer in actie komen op het Portimão circuit in Portugal.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag