Casper Pennings wint openingsronde MiniGP Netherlands serie op Junior Track in Assen

550
casper-pennings
Casper Pennings | foto© Damon Teerink

Casper Pennings was donderdag tijdens de openingsronde van het MiniGP Netherlands serie in Assen de ongeslagen rijder. Hij wist namelijk beide wedstrijden op zijn naam te schrijven in twee prachtige wedstrijden.

Op donderdag 18 april stond de eerste wedstrijd van het MiniGP-kampioenschap op het programma. Dit gebeurde op de Junior Track in Assen voorafgaand aan het WorldSBK-event op het TT Circuit Assen.

Iets voor negen uur kwamen alle jonge coureurs bij een voor de briefing. Nog eenmaal werd alles doorgesproken alvorens de actie daadwerkelijk begon. Dit jaar start de MiniGP Netherlands serie met Ohvale 160cc machines en tijdens de wedstrijd in Assen zagen we een twaalftal coureurs die de strijd aan gingen. Het was een drukke dag, want er werden twee vrije trainingen verreden en vervolgens twee kwalificaties die de startposities bepaalden voor de wedstrijden. Aan het begin van de middag werden twee races verreden in het bijzijn van de Dorna, de organisatie achter het MotoGP en WorldSBK-kampioenschap.

Om 12:30 gingen de lichten op groen voor de allereest wedstrijd van het seizoen. Met een ruim startveld doken de coureurs de eerste bocht in en was het direct vechten voor de posities. Casper Pennings wist zich gedurende de trainingen al sterk te laten zien en dat deed hij ook in de eerste wedstrijd. Hij reed ruim aan de leiding en had een grote voorsprong op zijn concullega’s. Hij passeerde de finish als winnaar en mag zich de eerste winnaar van de MiniGP Netherlands serie van 2024 noemen. Achter hem zagen we Douwe Douma en Milan Hunneman die op hun plaats keurig tweede en derde wisten te worden. Daarachter zagen we ook mooie gevechten met onder andere Dean van den Berg, Merdan Karabulut en Ole Saeuberlich die elkaar niks prijsgaven. Of te wel een prachtige aftrap van het MiniGP seizoen.

Voorafgaand aan de tweede wedstrijd zagen we een boel mediabelangstelling. Zo was de Dorna aanwezig met een filmploeg op de startopstelling voor race twee die om 13:30 van start ging. Maar ook zagen we onze Nederlandse toppers uit de Northern Talent Cup evenals tweevoudig wereldkampioen Supersport 300 Jeffrey Buis. Een hele eer voor de coureurs van de MiniGP, die hiermee een tandje erbij deden. Na een knappe tweede race zagen we eveneens Casper Pennings die hiermee zijn tweede overwinning van de dag op zijn naam wist te schrijven. Wederom gevolgd door Douwe Douma en Milan Hunneman. Overal in het veld werd er hard gevochten voor de posities, hiermee sluit het de serie het eerste raceweekend af met een goed gevoel.

Klik hier voor de volledige uitslagen

Eind volgende maand is de MiniGP Netherlands serie terug. Want op zondag 26 mei rijdt het kampioenschap hun tweede wedstrijdweekend van het seizoen. Dit gebeurt in Veldhoven op Circuit De Landsard.