Jules Cluzel heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de WorldSSP categorie op Phillip Island de snelste rondetijd gereden voor Federico Caricasulo en Randy Krummenacher. De omstandigheden waren minder gunstig waardoor Krummenacher met zijn tijd gereden in FP1 de snelste coureur van de dag is. Jaimie van Sikkelerus sloot de dag af als 18e, Rob Hartog als 23e en Glenn van Straalen als 24e.

De laatste sessie van de dag, de tweede vrije training voor de World Supersport klasse, ging vrijdag om 16:00 uur lokale tijd, 06:00 uur Nederlandse tijd van start. De omstandigheden waren minder gunstig dan die tijdens de eerste vrije training waardoor de eerder gereden tijden niet meer geëvenaard konden worden.

Wel was het opnieuw Randy Krummenacher die een sterk begin van de sessie kende en zijn naam meteen bovenaan de tijdlijst liet schrijven. Ook lieten de bekende namen, waaronder Federico Caricasulo, Lucas Mahias, Jules Cluzel en Raffaele de Rosa zich vooraan gelden bij de snelste coureurs.

Crashes waren er voor Cariscasulo, Alfonso Coppola en in de slotfase voor Rob Hartog. Zowel Cariscasulo als ook Coppola bleven daarbij ongedeerd, Hartog daarentegen moest zich melden in het medical centre. (zodra we meer info hebben zullen we dit uiteraard melden)

Uiteindelijk wist Cluzel met een 1’33.208 de snelste tijd van de tweede vrije training te rijden, zo’n halve seconde langzamer dan de tijd van Krummenacher in FP1. Caricasulo kwam naar de tweede tijd in deze sessie met daarachter Krummenacher, Mahias, De Rosa, Fuligni, Barberá, Gradinger, Viñales en Soomer in de top tien. Jaimie van Sikkelerus was opnieuw de beste Nederlander met een 19e tijd waarbij Rob Hartog de 21e tijd noteerde en Glenn van Straalen opnieuw de 24e.

Gezien over de twee verreden trainingen is de stand van zaken als volgt: Krummenacher, Gradinger, Caricasulo, Cluzel, De Rosa, Mahias, Okubo, Barberá, Perolari en Fuligni in de top tien. 18e positie voor Jaimie van Sikkelerus, 23e voor Rob Hartog en 24e voor Glenn van Straalen. 

Na afloop spraken we met de Nederlandse deelnemers en vroegen hen om een eerste reactie. Beluister hun verhalen via onderstaande audiolinks:

Glenn van Straalen

Jaimie van Sikkelerus

 

De derde vrije training gaat zaterdag om 00:35 uur Nederlandse tijd van start met de Superpole om 02:55 uur.

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – vrijdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App