Jules Cluzel wint na een mooi gevecht met Federico Caricasulo, Lucas Mahias en Randy Krummenacher de World Supersport race in Donington Park. Rob Hartog behaalt zijn beste uitslag van het seizoen met een twaalfde plaats. Ook waren er twee WK-punten voor Jaimie van SIkkelerus na een sterke inhaalrace. Glenn van Straalen kwam als zestiende over de finish.

Om 12:15 uur lokale tijd gingen de World Supersport coureurs van start voor hun achtste race van het seizoen op Donington Park. Federico Caricasulo mocht vanaf pole position vertrekken met Jules Cluzel en Raffaele de Rosa naast hem op de eerste startrij. De tweede startrij werd gevormd door Jules Cluzel, wildcardrijder Brad Jones en Ayrton Badovini. WK-leider Randy Krummenacher moest vanaf de elfde startplaats de race aanvangen. Rob Hartog was de beste Nederlander op de grid met een zeventiende kwalificatietijd. Glenn van Straalen stond op plaats twintig en Jaimie van Sikkelerus mocht na veel technische problemen als vierentwintigste starten op Donington Park.

Polesitter Caricasulo was ook als eerste weg bij de start. Mahias wist in de eerste ronde Cluzel te passeren voor de tweede plaats. Jones kwam als vierde door. De Belg Loris Cresson kwam in de eerst ronde ten val in de Fogarty Esses. Hartog kwam als zestiende door na de eerste net voor Van Straalen. Van Sikkelerus was in de eerste ronde opgeschoven naar een twintigste plaats. Vooraan bleven de rijders vrij kort bij elkaar. Mahias nam in de derde ronde de leiding en ook Cluzel ging al snel voorbij Caricasulo. Krummenacher wist langzaam een aantal posities te winnen en lag achtste na vijf ronden.

Hartog kon de groep voor de top-tien plaatsen net niet volgen en kwam alleen te rijden in vijftiende positie. Daarachter wisten Van Sikkelerus zich op te werken naar de voorzijde van de groep voor plaats zestien met Van Straalen in zijn achterwiel. Aan kop wisten Mahias, Cluzel en Caricasulozih los te rijden. Het leidende drietal zat niet ver van elkaar, maar halverwege de race ook niet voldoende om bij elkaar in de aanval te gaan. Daarachter was er een groot gevecht gaande voor de vierde plaats. Krummenacher wist zich in deze groep naar voren te werken en halverwege de race was hij aangekomen op een vierde plaats.

 

Krummenacher was vervolgens wel een aantal tienden per ronde sneller dan de top-drie, maar hij moest wel een gat van ruim drie seconden zien dicht te rijden. Ondertussen had Cluzel de leiding overgenomen van Mahias met nog zeven ronden te gaan. Caricasulo en Mahias gingen met elkaar het gevecht aan, waar zowel Cluzel en Krummenacher van profiteerden. Cluzel liep langzaam en Krummenacher bleef de snelste rondetijden zetten en vond de aansluiting bij de podiumplaatsen. Toen Caricasulo eenmaal Mahias had afgetroefd wist hij weer naar het achterwiel van Cluzel te rijden en in zijn jacht nam hij Mahias en Krummenachter ook weer mee.

In de laatste ronde waren er nog steeds vier kanshebbers op de overwinning. Krummenacher had waarschijnlijk teveel geeisd van zijn banden, want het lukte hem niet meer om in de aanval te gaan voor het podium. Caricasulo deed een aanval voor de overwinning in de Melbourne Hairpin, maar Cluzel wist te counteren en wist de race op zijn naam te schrijven voor Caricasulo en Mahias. Achter Krummenacher behaalde De Rosa een vijfde plaats.

Hartog kwam halverwege de race naar de veertiende plaats, doordat Kyle Smith technische problemen kreeg. Van Sikkelerus schoof daardoor op naar de vijftiende plaats. Hartog wist in de slotfase Hikari Okubo te passeren. Door een crash van Hannes Soomer in de laatste ronde werd Hartog twaalfde, zijn beste resultaat van het seizoen. Van Sikkelerus wist tien plaatsen goed te maken ten opzichte van zijn startpositie en behaalde met een veertiende plaats voor de derde keer dit jaar WK-punten. Soomer pakte zijn motor nog weer op en werd vijftiende, waardoor Van Straalen net buiten de punten als zestiende over de finish kwam.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App