Jules Cluzel heeft op zondag de World Supersport race gewonnen op het Automotodrom Brno voor Sandro Cortese en Raffaele de Rosa. In een hevige strijd tot de laatste bocht was het de Fransman die uiteindelijk de winst wist te pakken. Rob Hartog kwam als elfde over de finish, Wayne Tessels eindigde als twintigste. 

Het was Jules Cluzel die vanaf de eerste startrij een goede start kende en als leider de eerste bocht in ging voor Randy Krummenacher en polesitter Sandro Cortese. Daarachter waren het Raffaele de Rosa, Federico Caricasulo, Lucas Mahias, Eemeli Lahti en Sheridan Morais. Rob Hartog was onderweg op de zestiende plaats en Wayne Tessels reed op de 22e plaats. Jaimie van Sikkelerus ging niet van start in deze race als gevolg van een valpartij in de warm-up.

Federico Caricasulo ging in de tweede ronde onderuit ter hoogte van bocht 8 waardoor zijn race vroegtijdig ten einde kwam.

In de derde ronde was het Cluzel die de leiding in handen had met Cortese kort aan zijn achterwiel. Een halve seconde daarachter waren het De Rosa en Mahias, Krummenacher leek het lastig te hebben met het hoge tempo.

In de vierde ronde nam Cortese de leiding over middels een knappe inhaalactie ter hoogte van bocht 11. Cluzel liet het hier niet bij zitten en sloeg twee bochten later in de laatste chicane voor het rechte stuk terug maar het was de Duitser die de betere lijn had en als leider over de streep kwam. Toch was het Cluzel die vond dat hij het recht had op de leiding en dankzij een slipstream over het rechte stuk weer aan de voormalig Moto3 wereldkampioen voorbij ging.

Doordat de twee coururs in een hevige strijd verwikkeld waren kon De Rosa zijn achterstand verkleinen en had hij het achterwiel van Cortese gevonden.

Het leek erop dat Cortese een reserve had aangezien de Duitser meerdere malen een inhaalactie leek in te zetten maar vervolgens toch besloot om achter Cluzel te blijven. De Rosa kon het tempo toch niet volgen en viel terug.

In de laatste ronde waren de twee coureurs altijd nog in een intense strijd verwikkeld en zou het aankomen op de laatste bocht. Cortese zette de aanval in bij het ingaan van bocht 3 maar ging vervolgens wijd en drukte daarmee Cluzel bijna van de baan. Het ging allemaal goed waardoor het tweetal hun strijd kon vervolgen. De Duitser probeerde het nog een aantal keren maar het was Cluzel die in de slotronde niets meer weggaf en als winnaar over de lijn ging.

Cortese kwam uiteindelijk met een verschil van 0,148 seconde als tweede over de finishlijn met De Rosa die als derde de streep passeerde. Daar achter waren het Mahias, Krummenacher, Gradinger, West, Smith, Lahti en Cresson in de top tien. Rob Hartog kwam als elfde over de finish, Wayne Tessels eindigde als twintigste.

Jaimie van Sikkelerus kwam na een val in de warm-up niet in actie in de race. De coureur uit Akersloot kreeg geen groen licht van de artsen nadat hij bij de crash eerder op de dag een flink aantal wonden aan zijn onderarm en hand en een pijnlijke elleboog opliep.

 

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag