Colin Velthuizen dagwinnaar Spa Francorchamps

212
velthuizen
Colin Velthuizen (9)

De derde racedag voor het Nederlands Molenaar NSF100 Kampioenschap werd afgelopen weekend verreden op het Belgische circuit Spa Francorchamps. Na 4 trainingssessies op zaterdag, stonden er op zondag 2 races op het programma.

Met een tweede startpositie dook de 13-jarige Heerjansdammer ook tijdens de eerste race als tweede de eerste bocht in. Zowel Colin als zijn opponent Kas Beekmans hadden direct de snelheid te pakken en reden gemakkelijk weg bij de rest van het veld. Beiden coureurs reden een foutloze wedstrijd en doordat Kas iedere ronde een fractie sneller was dan Colin, finishte Colin op een tweede positie op 1,8 seconde achter Kas.

Ook in de tweede race dook Colin andermaal achter Kas aan de eerste bocht in maar bleek vastbesloten deze wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Vanaf de eerste tot de laatste ronde leverden de 2 jonge coureurs een verbeten strijd. In iedere ronde probeerde zij elkaar meerdere malen af te troeven en brachten daarmee een adembenemend schouwspel voor de aanwezige toeschouwers. Ondanks de ontelbare inhaalacties lag het tempo deze race ook nog eens behoorlijk hoger en werd het maximale uit de machines gehaald. Colin wist Kas in de laatste ronde in een scherpe bocht voorbij te steken en hem vervolgens achter zich te houden. Kas probeerde nog vanuit de laatste bocht te profiteren van de slipstream richting de finish maar kwam 0,026 seconde te kort op de streep.

De eerste woorden die Colin uitbracht toen hij met een grote glimlach zijn helm afzette: ”Ik ben kapot, maar ik heb hem en dit was zo gaaf!!” Door de winst in de tweede race pakte Colin de dagoverwinning maar beide coureurs nemen evenveel punten mee naar huis.

1 juli staat de volgende Molenaar race op het programma maar daarvoor rijdt Colin nog een wedstrijd Moto3 in de European Talent Cup op 18 juni in Barcelona Cataluña.

Colin is nog op zoek naar sponsoren om hem verder te helpen. Particulieren kunnen Colin steunen door een bedrag van €10 of meer over te maken op NL 63 RBRB 0940 8345 88 t.n.v.: Stichting MCHRT-junior met vermelding van naam en emailadres. Zij krijgen daarvoor een vermelding op het spandoek en ontvangen elke wedstrijd een nieuwsbrief! Bedrijven die Colin willen ondersteunen kunnen contact opnemen via [email protected]. Colin maakt graag een afspraak om meer te vertellen.

Volg Colin zijn verrichtingen in de Molenaar NSF100 cup en de European Talent Cup op www.facebook.com/mchrtjunior.