Collin Veijer en Bo Bendsneyder over hun eerste dag in Aragon

2758
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© motogp.com

De eerste dag van de Gran Premio Tissot de Aragon zit erop. Collin Veijer en Bo Bendsneyder hielden de Nederlandse eer hoog. Onderstaand de reacties van het tweetal na afloop van de eerste dag op het Motorland Aragon.

Op het Motorland Aragon circuit wordt dit weekend de dertiende Grand Prix van het 2021 seizoen verreden. Naast de drie vaste categorieën (MotoGP, Moto2 en Moto3) komen dit weekend ook de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs in actie voor hun finale weekend van het seizoen.







In de Moto2 klasse kende Bo Bendsneyder een moeizame start van het weekend. De Nederlander moest in de eerste vrije training genoegen nemen met de drieëntwintigste rondetijd. Later op de dag tijdens de tweede vrije training wist de Pertamina Mandalika SAG Team coureur echter een flinke stap te maken, niet alleen wat betreft zijn positie maar zeker ook gezien het verschil met de snelste man van het veld. Bendsneyder sloot de tweede vrije training af als veertiende en wist zijn verschil naar de snelste man van de dag te verkleinen naar 0,830 seconde. Dit resulteerde uiteindelijk in de vijftiende plaats op de samengestelde tijdlijst na twee vrije trainingen.

Voor Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur Collin Veijer begon de dag ook moeizaam. De 16-jarige coureur uit Staphorst leek zijn draai te vinden in de eerste vrije training toen zijn opmars abrupt gestopt werd door een onschuldige crash. In de tweede vrije training wist Veijer zich flink te verbeteren wat resulteerde in een keurige achtste rondetijd. Vervolgens stond aan het einde van de dag de kwalificatie op het programma, een kwalificatie waarin de startplaatsen verdeeld werden voor de twee dit weekend te verrijden races. Hierin had de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur echter het geluk niet aan zijn zijde. In een hectisch verlopen sessie, waarin een paar stevige crashes te zien waren en waar de coureurs na afloop als groep even flink toegesproken werden door de wedstrijdleiding – dit vanwege het onsportieve gedrag van een aantal iets te enthousiaste jonge wegracetalenten – moest Veijer genoegen nemen met de veertiende rondetijd hetgeen hem een startplaats opleverde op de vijfde startrij. 

Collin Veijer (P14): “We begonnen vanochtend eigenlijk best wel goed tijdens de eerste vrije training. Het gevoel was goed en ik kwam steeds beter in mijn ritme totdat een langzaam rijdende coureur ineens naar binnen stuurde, mij raakte in een snelle ronde en ik ten val kwam. Hierdoor verloor ik de laatste tien minuten van de sessie en dat was best wel jammer. In de tweede vrije training wist ik me als snel te verbeteren en ook hier was mijn gevoel goed. Ik was dan ook zeker niet ontevreden met de achtste rondetijd. Ook de kwalificatie ging aan het begin gewoon goed maar daarna zat ik steeds weer klem, werd ik opgehouden en waren er veel coureurs gewoon onverantwoord bezig. Ik weet niet of ik te lief, te aardig of niet gemeen genoeg ben maar ik liet me wel de kaas een beetje van het brood eten. Dit is zeker geen excuus, sterker nog ik had gezien mijn tempo gewoon een stuk verder naar voren moeten staan. Ik ben dan ook zeker niet blij met P14, maar ondanks dit weet ik dat er in de races nog van alles mogelijk is. Mijn tempo is gewoon goed en ik kan met de jongens verder naar voren op de grid mee, dat weet ik zeker. Ik kijk dan ook uit naar de races, twee races waarin ik er alles aan zal doen om het Red Bull MotoGP Rookies Cup seizoen goed af te sluiten.

Bo Bendsneyder (P15): “De eerste dag hier in Aragón was geen slechte dag. FP1 was moeilijk. We hadden enkele problemen met de achterband maar uiteindelijk hebben we die in FP2 opgelost. Het was een solide dag, niet slecht maar we moeten ons verbeteren. We weten hoe we ons kunnen verbeteren en dat is het belangrijkste. We zijn vrij zeker van de verbeteringen die ons morgen zullen helpen. Laten we hard blijven pushen om morgen in een nog betere positie te zitten.”

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze eerste dag van de Gran Premio Tissot de Aragon verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.



Handige links Gran Premio TISSOT de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag



Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter