Afgelopen weekeind werd de 2e ronde om het Italiaans kampioenschap C.I.V. Mini-GP verreden  op het circuit van Varano. Voor de Jonge staphorster uitkomend voor het Italiaanse AC-Racingteam stond een flinke klus te klaren, en stond theoretisch gezien op flinke achterstand van zijn concurrentie, aangezien deze een week eerder een dag hadden kunnen trainen, wat voor Veijer logistiek gezien niet haalbaar was om hieraan deel te nemen.

Collin liet zich met dit in het achterhoofd niet uit het veld slaan en zei vooraf strijdlustig “ik zal hier minimaal 2x zo hard aan de bak moeten”.

Na  de baan op vrijdag te voet en met fiets een aantal malen rond te zijn geweest gaf hij aan dat wanneer de motor goed stond afgesteld het wel goed moest komen.

Op Zaterdag stond er 1vrije training en 2 kwalificaties op het  programma van elk 10 minuten.

Vrije training:
Voor de vrije training was Collins teamgenoot Matteo Pattaca die de baan van bocht tot bocht doornam  en zijn adviezen gaf omdat hij de week eerder zijn ervaringen had opgedaan. De Furrori ambassadeur was dan de eerste ronden achter zijn teamgenoot te vinden om de lijnen zo snel mogelijk eigen te maken.  Na de eerste training was zijn verdienste een 19e plaats van de totaal 24 rijders op 4,5 seconden van de snelste.

1e kwalificatie:
Na veelvuldig langs de baan te hebben kunnen kijken  tussen de trainingen door wist de AC-rijder waar hij de verbeteringen moest gaan zoeken. In deze training liet Collin direct een opwaartse lijn zien en eindigde  de 2e kwalificatie op een keurige 11e plaats op 2,6 seconde achter de man op de voorlopige pole.

2e kwalificatie:
Ook deze training wist de Staphorster zich behoorlijk te verbeteren en een seconde van zijn eerder gereden tijd af  te snoepen wat resulteerde in een 10e  tijd op 1,6 seconde achter de pole.

Race:
Collin was goed van start en wist als 6uit de 1e bocht te komen, na de 2e doorkomst zat Collin stevig in de kopgroep nog steeds p6, bij het opkomen van het rechte stuk kreeg  Collin te maken met een haperende motor waardoor hij 2 plaatsen moest toegeven. Aan het einde van het rechte stuk weet hij 1 positie terug te winnen, in een poging in de hierop volgende bochten kombinaties wil hij de aanval op nog 2 posities openen maar op dat moment sloeg het noodlot toe en word hij door een vastloper van zijn machine gesmeten, hiermee ziet de Furori ambassadeur een goede klassering in rook op gaan.

Eenmaal terug bij het team kreeg Collin de complimenten en de mededeling dat men zeer onder de indruk waren om binnen zeer weinig tijd op een voor hem compleet nieuwe baan toch voorin mee te kunnen gaan.

Onze dank gaat dan ook uit naar een zeer professioneel team en teamgenoten, in een weekeind waar erg veel is geleerd. De race die overigens gewonnen werd door teammaatje Mateo Pattaca.

Collin:Het was even jammer dat de race eerder was afgelopen dan we vooraf hadden gedacht maar ook dat is racen, ik ben erg blij met dit weekeind waarin ik veel geleerd heb.”