Sandro Cortese heeft zaterdagochtend op het Motorland Aragon Circuit de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Duitse WorldSSP coureur was het snelst voor Lucas Mahias en Federico Cariscasulo. Rob Hartog werd met de dertiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Na de World Superbike coureurs was het zaterdagochtend de beurt aan de World Supersport coureurs voor hun 20 minuten durende derde vrije training.

Het was Sandro Cortese die in zijn allerlaatste ronde een tijd op de klok zette van 1’54.665 en daarmee de Fransman Lucas Mahias terugverwees naar de tweede plaats op de tijdlijst.

Mahias’s teamgenoot Federico Cariscasulo noteerde de derde rondetijd voor Randy Krummenacher, Raffaele de Rosa en de dit weekend als vervanger van Kenan Sofuoglu acterende Sheridan Morais.

Hikaro Okubo, Jules Cluzel, Luke Stapleford en Anthony West waren de overige coureurs binnen de top tien.

Met een dertiende rondetijd werd Rob Hartog opnieuw de best geklasseerde Nederlander terwijl Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels deze sessie afsloten met respectievelijk de drieëntwintigste en vierentwintigste rondetijd.

Crashes in deze sessie waren er voor Emile Lathi en Lachan Epis. Eerstgenoemde kwam er zonder kleerscheuren af, Epis daarentegen werd overgebracht naar het medical centre. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend, wel was te zien dat de Kawasaki coureur lopend richting de ambulance ging.

De World Supersport coureurs komen zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur opnieuw in actie tijdens de twee te verrijden Superpole kwalificaties.

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag