Danny van der Sluis kijkt uit naar eerste race in Assen

66
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Danny van der Sluis heeft woensdag 1 juli een uitstekende testdag gehad op het TT Circuit Assen. Samen met het TT Racing Team werd de afstelling flink verbeterd, wat tevens resulteerde in rappe rondetijden. Danny is dan ook klaar voor de eerste ONK SuperCup 1000 race met de BMW op zaterdag 11 juli in Assen.

Door de aangepaste corona maatregelen mogen er vanaf 1 juli weer motorsport wedstrijden georganiseerd worden. Dit betekent voor Danny van der Sluis en het TT Racing Team dat het seizoen nu echt gaat beginnen. Zaterdag 11 juli staat de eerste racedag voor de OW Cup op het programma en een week later, 18 juli, staat al tweede race gepland. Danny gaat met zijn BMW S1000RR er alles aan doen om zijn titel in de ONK SuperCup 1000 klasse te prolongeren.

Woensdag 1 juli had Danny de laatste testdag, voordat hij vrijdag 10 juli aan het eerste raceweekend begint. Tijdens deze KNMV trainingsdag werd er gewerkt aan het finetunen van de afstelling, voornamelijk gericht op de achterveer en elektronica. Daarnaast leerde Danny enorm veel door onder andere achter oud MotoGP coureur Jonas Folger aan te rijden. In de laatste sessie van de dag wist Danny dan ook hele snelle tijden op de klokken te brengen en lag zijn tempo al hoger dan vorig jaar.

Danny van der Sluis #10: “Het was een super trainingsdag! Het ging eigenlijk vanaf het begin goed. We hebben weer een stap gemaakt met de afstelling en ik heb ook veel geleerd over de motor. De rondetijden waren ook goed. Door achter Jonas Folger aan te rijden heb ik ook punten ontdekt waar ik nog wat laat liggen ten opzichte van hem. Maar het tempo en de snelheid is heel erg goed en ik ga daarom ook met heel veel vertrouwen beginnen aan de eerste race!”Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App