Darryn Binder wint Moto3 race Gran Premi Monster Energy de Catalunya

65
darryn-binder
Darryn Binder wint in Catalunya | foto© motogp.com

Darry Binder heeft zondag op Circuit de Barcelona-Catalunya de Moto3 race van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya op zijn naam geschreven. Het is de eerste Moto3 zege voor de Zuid-Afrikaan die in deze race Tony Arbolino en Dennis Foggia achter zich hield.

De eerste race van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya is zondag gewonnen door Darryn Binder, de jongere broer van Red Bull KTM Factory Racing MotoGP coureur Brad Binder. De CIP Green Power Moto3 coureur kwam na 21 ronden als winnaar over de finish voor de vanaf de pole vertrokken Tony Arbolino en Dennis Foggia.

De vierde plaats in deze race werd een prooi voor Sergio Garcia, Alonso Lopez, Romano Fenati, Jaume Masia, Celestino Vietti, Niccolò Antonelli en Gabriel Rodrigo.

Binder werd zondag de zesde winnaar van de negen dit seizoen verreden wedstrijden.

Of bovengenoemde uitslag stand zal houden is nog de vraag, de verwachting is dat er nog een aantal coureurs binnen de top tien een penalty opgelegd zullen krijgen vanwege het overschrijden van de inmiddels veel besproken tracklimits.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze derde en afsluitende dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App