Chaz Davies wint race 1 op Laguna Seca

255
davies
Chaz Davies | foto© Pirelli Motorsport

Chaz Davies heeft zaterdag de eerste WorldSBK race van het weekend op de Mazda Raceway Laguna Seca gewonnen. De Brit eindigde voor Jonathan Rea en Tom Sykes. Michael van der Mark wist als achtste te finishen.

In de beginfase was het polesitter Tom Sykes die de leiding pakte. Van der Mark kon weinig indruk maken en won slechts één plaats. Chaz Davies kon ondanks zijn rugblessure goed meekomen en bleef dicht achter Sykes zitten. Al snel waren het de twee Kawasaki coureurs en Davies die een gat sloegen naar de rest van het veld. Marco Melandri reed op een eenzame vierde plaats.

In de zesde ronde kwam Alex Lowes ten val. Nadat het hele weekend al moeizaam verlopen is voor het Pata Yamaha team werd de situatie hierdoor nog slechter.

In de elfde ronde was het Eugene Laverty die crashte. De Ier kende zijn beste race van het seizoen tot dusver op de vijfde plaats maar helaas schoof Laverty met de Aprilia onderuit.

In de dezelfde ronde was het Davies die met een agressieve inhaalactie ter hoogte van de Corkscrew de leiding overnam. Hierdoor ontstond er een klein gaatje tussen de Ducati coureur en beide Kawasaki’s. Echter twee ronden later maakte Davies een foutje bij het ingaan van de Corkscrew en raakte hierdoor zijn voorsprong weer kwijt. De twee concurrenten bleven dicht bij elkaar en wisten weg te rijden van Sykes.

Tot de laatste ronden van de race wist Rea dicht in de buurt van Davies te blijven maar de Aruba.it Ducati coureur wist een essentieel gaatje te slaan. De huidige wereldkampioen kon geen inhaalactie meer inzetten en hierdoor wist Davies de race op zijn naam te schrijven. Ondanks dat de Brit drie weken geleden nog zijn ruggenwervel brak en enkele andere blessures opliep was hij te sterk voor zijn tegenstanders.

Tom Sykes eindigde de eerste race van het weekend op Laguna Seca als derde voor Marco Melandri. Xavi Fóres kwam als vijfde over de streep voor Leon Camier en Jordi Torres. Michael van der Mark finishte als achtste voor Leandro Mercado en Lorenzo Savadori. Vervanger van Nicky Hayden, Jake Gagne, pakte één WK-punt met een vijftiende plaats.

De tweede race is zondagmiddag om 14:00 uur lokale tijd, in Nederland is dit om 23:00 uur.

Handige links Geico US Round Laguna Seca:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag