De eerste voorlopige 2021 FIM MotoGP kalender

535
2019-14-gp-aragon-00461

Dorna en de FIM hebben vrijdag 06 november in Valencia een eerste voorlopige MotoGP kalender voor het seizoen 2021 gepresenteerd.

Alle data en evenementen, evenals de eventuele aanwezigheid van toeschouwers, zijn afhankelijk van de ontwikkeling van de pandemie en de goedkeuring van de betreffende regeringen en autoriteiten.

Er zijn drie reservecircuits voor 2021. Dit zijn de Autodromo Internacional do Algarve in Portugal, Mandalika International Street Circuit in Indonesië en het Igora Drive Circuit in Rusland.

Onderstaand de eerste voorlopige 2021 MotoGP kalender:

Naast de voorlopige 2021 MotoGP kalender zijn ook de test data voorafgaand aan het seizoen bekend gemaakt.

De MotoGP heeft begin 2021 twee testen, plus de shakedown test voorafgaand aan de test op het Sepang International Circuit. De Moto2 en Moto3 klasse zullen het voorafgaand aan komend seizoen moeten doen met slechts één test.

MotoGP

  • Shakedown test: 14-16 februari
  • Sepang Test: 19 – 21 februari
  • Qatar Test: 10 – 12 maart

Moto2 en Moto3

  • Jerez Test: 16 – 18 maart

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App