De laatste verhalen, geruchten en roddels uit de MotoGP paddock

255
jorge-lorenzo
Jorge Lorenzo & Jorge Lorenzo | foto© Honda Racing

Het MotoGP wereldkampioenschap begint komend weekend in Thailand aan een reeks van vier overzeese Grand Prix weekenden. Voor de teams, coureurs en media vaak de tijd om tijdens de lange vliegreizen de nodige verhalen de wereld in te slingeren. Onderstaand een aantal, verhalen, roddels en geruchten die ons ter ore kwamen.

–  Jorge Lorenzo geeft toe dat het winnen van MotoGP-races en het kampioenschap momenteel voor hem niet mogelijk is met de Repsol Honda. De Spanjaard hoopt het gat met de koplopers in de nog resterende wedstrijd van het seizoen te kunnen verkleinen en zich richt op het verbeteren van zijn beste resultaat van het seizoen, een elfde plaats in de MotoGP race van de Franse Grand Prix op het circuit van Le Mans.







–  KTM-baas Pit Beirer staat achter Dani Pedrosa’s beslissing om niet voor de Oostenrijkse fabrikant te racen en zich uitsluitend te richten op de MotoGP testwerkzaamheden. De MotoGP-legende wordt door Beirer geroemd om de grote stappen die KTM momenteel doormaakt sinds hij als MotoGP testcoureur verbonden is aan het merk.

– Yamaha-teambaas Lin Jarvis heeft in een interview met het Italiaanse GPone toe gegeven dat momenteel alleen Marc Marquez in staat is om de MotoGP-wereldtitel te winnen, dit gezien zijn dominantie. In het interview sprak Jarvis ook over de vooruitgang die Yamaha in 2019 heeft geboekt, terwijl hij verwacht dat Fabio Quartararo volgend seizoen op hetzelfde niveau zal staan als de twee fabrieks Yamaha coureurs.

–  Fabio Quartararo heeft na zijn sterke start als debutant in de MotoGP klasse een lucratieve sponsorovereenkomst getekend met Monster Energy.

–  Sylvain Guintoli heeft als Suzuki MotoGP testcoureur een tweedaagse privé test op Motegi afgerond. De Fransman verrichtte het nodig testwerk met de 2020 Suzuki. Tevens een goede voorbereiding voor Guintoli op de Japanse Grand Prix waar hij later deze maand nogmaals met een wildcard aan de start zal verschijnen.

–  Johann Zarco is momenteel niet alleen in beeld als MotoGP testcoureur voor Yamaha, ook Honda zou zich inmiddels gemeld hebben bij de Fransman voor een rol als MotoGP testcoureur. Zarco zou in dit geval de plaats over moeten gaan nemen van de Duitser Stefan Bradl die momenteel in dienst is van HRC als MotoGP testcoureur.

–  De kans op een terugkeer van Jonas Folger als Yamaha MotoGP testcoureur wordt steeds kleiner. De Duitser gaf de afgelopen tijd zelf al een aantal keren aan dat hij graag weer fulltime aan de slag wil als coureur. Folger wordt op dit moment in verband gebracht met een terugkeer naar de Moto2 klasse waar hij genoemd wordt als teamgenoot van Aron Canet bij het Angel Nieto Team, ook valt zijn naam regelmatig bij de nieuwe plannen van Kiefer Racing. Het Duitse Moto2 team gaat komend seizoen zo goed als zeker de overstap maken naar het FIM Superbike World Championship waar men in onderhandeling is met BMW Motorrad Motorsport om als tweede BMW team aan start te verschijnen. Lucas Tulovic zou sowieso in aanmerking komen voor een zitje, het andere zitje ziet zowel Kiefer als ook BMW graag ingenomen worden door Folger.

–  Tito Rabat zal in 2020 niet de beschikking krijgen over een 2020 Ducati bij Reale Avintia Racing. Enige tijd maakte het Spaanse MotoGP team bekend dat men overeenstemming had weten te bereiken met Rabat om ook in 2020 en 2021 voor het team uit te zullen komen. Teameigenaar Raul Romero sprak in het persbericht tevens uit dat men in gesprek was met een nieuwe titelsponsor en dat Rabat vanaf komend seizoen zo goed als zeker over het nieuwste fabrieksmateriaal zou kunnen beschikken. Nu blijkt de Spaanse teambaas iets teveel gezegd te hebben en voor 2020 een waterdicht contract te hebben met Ducati voor het leveren van materiaal, en dat materiaal zal volgens Ducati Sport Director Paolo Ciabatti zeker niet de laatste versie van de Ducati Desmosedici zijn, Zowel Rabat als ook Abraham zullen in 2020 voorzien worden van slechts het 2019 model, iets dat vastgelegd is in het contract dat Ducati met Reale Avintia Racing heeft en daar zal volgens Ciabatti geen verandering in komen, ongeacht de komst van een nieuwe titelsponsor voor het team.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App