Diogo Moreira op pole, zevende startplaats voor Collin Veijer in Portimão

804
collin-veijer
Colin Veijer | foto© Red Bull Content Pool

Collin Veijer vertrekt dit weekend tijdens de eerste twee Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden van het seizoen in Portimão vanaf de zevende plaats op de grid. De pole ging vrijdagmiddag op het Autodromo Internacional do Algarve naar de Braziliaan Diogo Moreira voor de Spanjaarden Alex Millian en David Munoz.

Na drie testdagen op het circuit van Portimão begin vrijdag ook voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs in Portugal het 2021 seizoen. Twee vrije trainingen en een kwalificatie stonden er tijdens de eerste dag op het programma, een kwalificatie waar de startplaatsen verdeeld werden voor de zaterdag en zondag te verrijden races.

Vrijdagochtend in de eerste vrije training was de snelste rondetijd voor de Spanjaard David Alonso terwijl later op de dag David Munoz het snelst was tijdens de tweede vrije training. Na deze twee vrije trainingen ging vrijdagmiddag om 17:35 uur lokale tijd in Portugal de kwalificatie van start.

Hierin was het de Braziliaan Diogo Moreira die het rapst was en met een snelste rondetijd van 1’51.561 de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup pole van 2021 voor zich opeiste. Alex Millian en David Munoz eisten met de tweede en derde rondetijd de overig twee plaatsen op de eerste startrij voor zich op terwijl Marco Uriarte en David Alonso de top vijf in deze kwalificatie completeerden.

Collin Veijer wist zich gedurende de eerste dag goed staande te houden. De 16-jarige Staphorster – dit seizoen de enige Nederlandse deelnemer in de klasse – noteerde tijdens de eerste vrije training de zevende rondetijd, dit ondanks een kleine schuiver in de slotfase van de sessie. In de tweede vrije training werd de achtste rondetijd op de klok gezet.

Ook tijdens de kwalificatie zat Veijer er opnieuw goed bij en met een snelste rondetijd van 1’52.489 werd de zevende startplaats zijn deel tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen, races die zaterdag om 17:30 uur en zondag om 17:00 uur Nederlandse tijd op het programma staan in Portimão.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze sessies en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Grande Prémio 888 de Portugal verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter