Met dit weekeinde Supersport 300-races in zowel het Duitse IDM-kampioenschap als in het WK Superbike-kampioenschap, was het een speciaal en zeker ook druk weekeinde voor Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki.

Later deze week brengen we jullie alle updates van het IDM Supersport 300 op Oschersleben in Duitsland, maar nu focussen we ons eerst op de WK Supersport 300 in Jerez in het zuiden van Spanje. Met twee races op het programma – één extra nadat de wedstrijd in Imola niet door kon gaan – was het een belangrijk weekeinde voor Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki. De start was in ieder geval veelbelovend aangezien alle vier de rijders zich via de Superpole direct kwalificeerden voor beide hoofdraces. Maar de eerste wedstrijd, verreden op zaterdagmiddag, bleek een lastige te zijn met Dino Iozzo op P18, Dorren Loureiro op P20 en Tom Bramich op P26. Nick Kalinin moest helaas opgeven na een crash aan het einde van de wedstrijd.

Op zondagmorgen nam Nick direct revanche door in de warming up-sessie de snelste tijd te rijden en hij was klaar voor de tweede race. Maar die tweede race werd al snel stilgelegd vanwege een crash in de derde bocht waarbij ook onze rijder Dino Iozzo betrokken was. Na de herstart was er opnieuw brute pech voor Dino Iozzo want hij crashte al snel. Maar ook Nick Kalinin (P16) en Dorren Loureiro (P17) kenden weinig geluk omdat ze net buiten de WK-punten eindigden, terwijl Tom Bramich het weekeinde af sloot op P24.

Teammanager Rob Vennegoor: “Dit was zeker niet ons gemakkelijkste weekend van het jaar, maar ik moet al mijn teamleden en rijders bedanken, omdat iedereen zo hard werkte tijdens het weekend. Naar mijn mening is er een reden voor de organisatie om het format van de Groep A- en Groep B-trainingssessies en superpole sessies aan te passen, dit naar aanleiding van de rampzalige superpole sessies waardoor onnatuurlijke chaotische excessen kunnen worden vermeden, zoals tijdens de 2 superpole sessies van afgelopen weekend in Jerez. Twee van onze rijders kregen een penalty en werden een aantal plaatsen terug gezet voor de zaterdag race, maar even zo goed had nagenoeg het hele rijdersveld een penalty kunnen krijgen. Hopelijk zal Misano weer succesvol voor ons zijn. We kijken allemaal uit naar de race in Italië over twee weken. 20-23 juni. “

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App