DSB: 125cc: Michael van der Mark pakt winst en titel

92

De 125cc race werd een simpele prooi voor Michael van der Mark en pakte naast de overwinning ook de Nederlandse titel. De Schiedammer werd op het podium vergezeld door Marvin Fritz en Ernst Dubbink.

De race werd evenals de SS600 race na één ronde stilgelegd door een valpartij van Daniel Kammerling waarna een nieuwe race over acht ronden werd gereden.







De start van de nieuwe race was voor Roy Pouw en hij mocht het veld een ronde aanvoeren voor Fritz, Dubbink Kristiansson en Michael van der Mark. Frank van den Dragt ging in deze eerste ronde onderuit en dat betekende einde wedstrijd.

In de tweede ronde nam van der Mark het heft echter al in handen. Tijdens de Race of Champions kon Fritz van der mark volgen en wist hem toen uiteindelijk ook te kloppen. Dit keer kreeg Fritz geen schijn van kans. Met indrukwekkende rondetijden onder de koude omstandigheden liep hij vlot weg van alles en iedereen en won zoals hij wilde.

Marvin Fritz reed eenzaam naar de tweede plaats terwijl Ernst Dubbink en Alexander Kristiansson vochten samen om de derde plaats die uiteindelijk bij Dubbink terechtkwam. Kristiansson ging in de laatste ronde onderuit en stond zo uiteindelijk geheel met lege handen. Die vierde plaats ging nu naar Pepin Bijsterbosch voor Roy Pouw.

Met lege handen stond ook Kevin Valk. Vooraf had de Willems Honda rijder nog een minieme kans op het kampioenschap maar die hoop werd in de zesde ronde definitief de grond in geboord doordat Valk met technische problemen de Honda in de pits moest parkeren.

Het Dutch Racing Team kon na afloop van de race dus volkomen terecht aan de champagne.