DSB: Bewogen weekend voor Racing Team Jaap Kingma

85

De eerste race in het ONK werd afgelopen zondagmiddag verreden op het TT Circuit van Assen alwaar Carol Litjens, Emile Litjens en Bram Appelo aan de start verschenen van resp. de 125 en 250cc races.

Als eerste de beurt aan Carol Litjens om het gas volledig open te gooien op de Drentse hei. Komende vanaf de 7de startrij, klokte zij naar de eerste ronde de 24ste tijd met ŽŽn plaats winst ! Met een onuitputbaar vechtlust knokte Carol zich naar haar voorliggers. Met nog 5 ronden te gaan bleek zij maar liefst 5 plaatsen winst te hebben geboekt ! Dat succesvol racen kan samen gaan met pech overkwam Carol in de voor laatste ronde toen zij ongelukkig ten val kwam en daardoor niet meer kon finishen.

De overige twee coureurs van het Jaap Kingma Racing Team trokken om 14.50 uur ten strijde voor hun eerste 250cc wedstrijd van het seizoen. Bram Appelo en Emile Litjens maakten beidden een goede start. Na twee volle ronden werd de wedstrijd echter stilgelegd door een rode vlag situatie. Dit doordat er een coureur lelijk ten val was gekomen en men hierdoor de baan moest vrij maken om de wedstrijd te herstarten. Emile ging na deze herstart als een speer en met progressieve tijden kon hij na 10 volle ronden als 10de over de finish rijden. ÒVanaf de trainingen op de donderdag gaat het al goed. Ik zit ook lekker in mijn vel. Het streven was om richting de 1.28 te gaan rijden. Dit is gelukt en ik ben zeer tevreden met deze tiende plaats en het werk wat de monteurs hebben geleverdÓ aldus Emile die op het TT Circuit van Assen zijn eigen ronderecord aan flarden reed. Zijn huidige record staat nu op 1.28.219.

Voor Bram Appelo had de eerste ONK race minder geluk in petto ! ÒIk reed ten hoogte van Mandeveen toen ik iemand eruit probeerde te remmen. Ik raakte echter met het voorwiel zijn achterwiel en kwam naast de baan terecht. Ik heb de wedstrijd wel uit kunnen rijden, maar over een goed resultaat kan ik nog niet sprekenÓ verklaarde Bram die uiteindelijk als21ste over de finish kwam.