DSB: Christian van der velden 11de op EK SUPERMONO in Assen

66

Afgelopen weekend werd alweer de laatste race van het seizoen gereden in Assen de punten telden zowel mee voor het EK als het ONK Christian had voor deze race een motor uit Engeland gehuurd,die lichter en wendbaarder is. Deze motor is wel wat langzamer op het rechte stuk,maar in de bochten weer sneller.

1ste training: De motor was nog niet goed genoeg afgesteld op Christian en hij reed een 21ste tijd.

2de training: In deze training ging het al een stuk beter en had hij ook beter gevoel met de motor. Wel had hij nog steeds de 21ste plaats, maar stond in tijd nu veel beter bij de rest.

De wedstrijd:
Christian had een goede start en kwam in de eerste ronde als 17de door, hij kwam zeer snel in zijn ritme en stuurde de ÒminimonoÓ als een speer naar de 14de plaats. Na een mooie wedstrijd finishte Christian op een 11de plaats, met 0,1 seconde verschil met no.10. Uiteraard was dolblij met dit resultaat. Hoeveelste Christian nu in de eindstand van het EK en ONK is geworden, is nog niet bekend. Maar de uitslag daar van zal snel volgen.

Iedereen hartelijk bedankt voor de belangstelling het hele jaar op de races Racingteam van der Velden.