DSB: Den Besten naar Van der Sleen Racing

96

Het Hoogeveense motorraceteam Van der Sleen Racing, dit seizoen actief in het Dutch Supersport kampioenschap met Kervin Bos, heeft  bekendgemaakt dat men voor het seizoen 2010 overeenstemming heeft weten te bereiken met het jonge wegracetalent Joey den Besten. Tevens werd bekend gemaakt dat Gebben Motoren uit Rogat komend jaar de nieuwe hoofdsponsor zal zijn van het team.

Het afgelopen seizoen maakte Van der Sleen Racing indruk door enkele aansprekende resultaten neer te zetten. De doelstelling voor het komend seizoen is om als raceteam verder te groeien en te professionaliseren. Daarvoor werd een jonge ambitieuze coureur gezocht.

Een van de oprichters van het team, Klaas van der Sleen, is zeer tevreden met de komst van Den Besten, die in het seizoen 2008 Nederlands kampioen in de JuniorCup werd, de opstapklasse in het motorracen voor jong talent.

“Eind augustus hebben we de eerste voorzichtige contacten met Joey gehad,” aldus Van der Sleen,” en na enkele goed verlopen gesprekken zijn we overeengekomen het seizoen 2010 met elkaar te gaan samenwerken met de intentie meerdere jaren er aan vast te knopen.”

Voor het team was Den Besten geen onbekende, omdat de inwoner van Zutphen het afgelopen seizoen, net als Van der Sleen Racing, ook in de Dutch Supersport uitkwam. 

“Het viel natuurlijk op dat Joey met zijn 16 jaar de jongste deelnemer in een groot veld was. Daarin maakte hij op ons indruk door zijn gedreven en nette manier van rijden.”

De een paar weken geleden 17 jaar geworden coureur is zelf ook blij dat hij voor Van der Sleen Racing gaat uitkomen.

“Ik heb zeker de ambitie om richting de top te rijden en ik denk dat de overgang naar Van der Sleen Racing een goede stap in die richting is. Ze hebben dit seizoen laten zien een zeer snelle, betrouwbare motor  te  kunnen afleveren en voor een coureur is dat natuurlijk zeer belangrijk,” aldus het jonge racetalent.

Tevens werd afgelopen zondag in Assen bekendgemaakt dat Gebben Motoren uit Rogat de nieuwe hoofdsponsor van het Hoogeveense motorraceteam wordt. In 2010 zal het team op de circuits verschijnen onder de nieuwe naam Van der Sleen/Gebben Racing.

“We hebben met de heer Gebben zeer constructieve gesprekken gevoerd waar uiteindelijk is voortgevloeid dat Gebben Motoren onze hoofdsponsor wordt. Het spreekt voor zich dat we daar zeer tevreden mee zijn, mede omdat Gebben Motoren in het verleden ook teams heeft ondersteund en die kennis kunnen we natuurlijk goed gebruiken naast hun know-how over motoren.”