DSB: DSBK: Withag klasse apart tijdens KNMV race Days

70

Bob Withag was vanmiddag een klasse apart in de DSBK klasse. De Yamaha rijder finishte als eerste met ruime voorsprong op Ghisbert van Ginhoven en Peter Politiek.

De spanning in deze race zat met name in het gevecht tussen Politiek, van Ginhoven, Veijer en Vermonden om de tweede plaats. In dat groepje zagen we diverse positiewisselingen en maakt vooral Vermonden een sterke indruk. De RAC rijder maakte in de tiende ronde echter een foutje waardoor hij terugviel naar een zevende plaats. Een rondje later kreeg Veijer wat problemen waardoor hij steeds verder terug begon te zakken  Ghisbert van Ginhoven wist in de laatste ronden Peter Politiek af te troeven waardoor hij dus de tweede plaats op wist te eisen.







Sepp Vermonden kwam in de laatste paar ronden nog weer sterk terug en greep de vierde plaats voor een eveneens weer sterk rijdende Peter Schalken. Gareth Jones reed in zijn laatste race voor het RT Motorsports team naar een zesde plaats voor Ferry van Rijn die middels sterke laatste ronden terugkwam van een elfde naar een zevende plaats. Harry van Beek, Allard Kerkhoven en Joan Veijer finishten uiteindelijk op acht, negen en tien.

Volledige uitslag volgt.