DSB: DSS: Marcel van Nieuwenhuizen pakt sterke overwinning

76

In de laatste SS600 race van dit seizoen toonde Marcel van Nieuwenhuizen zich de sterkste. Kervin Bos en Ronald ter Braake mochten met de Sterken Yamaha rijder mee naar het podium.

Zonder geluk racet niemand wel is een variant op een spreekwoord dat vanmiddag vooral van toepassing was op Marcel van Nieuwenhuizen. De race werd namelijk opnieuw gestart na een rode vlag wegens een valpartij van Jardo van Huisstede. De nieuwe race betekende dat de twintig seconden tijdstraf die van Nieuwenhuizen vanwege een jumpstart kreeg kwamen te vervallen. De tweede start van Marcel was wel correct en hij pakte direct de leiding voor Swen Ahnendorp, Ronald ter Braake en Kervin Bos. Voor William Hommersom, verrassend gestart vanaf de vierde plaats, was de race snel ten einde. De RAC rijder schoof van de baan en dat betekende einde race.







Een rondje later mocht Ahnendorp het veld even aanvoeren maar van Nieuwenhuizen nam vervolgens het heft weer snel in handen. Kervin Bos kwam sterk opzetten en nam de tweede plaats over terwijl Swen Ahnendorp moest lossen. Bos en ter Braake probeerden vervolgens van alles maar het lukte niet om van Nieuwenhuizen van de wijs te brengen. De drie finishten uiteindelijk binnen een seconde voor Ahnendorp, van Leuven en een sterk rijdende Jos van der Aa. Voskamp, Rolfes, Gevers en Covena maakten de top tien vol.

Volledige uitslag volgt later