DSB: Goede seizoensstart voor Gerald Perdon.

71

Na anderhalf jaar niet meer op het circuit van Assen te hebben gereden was het fijn voor Gerald om er weer te mogen rijden. Daar waar sÕnachts het kwik een paar graden onder nul lag was het tijdens de eerste training om 10 uur ook nog goed koud met een paar graden boven nul.

De eerste training was het dan ook een beetje aftasten, omdat de banden ook niet snel op temperatuur kwamen en het vooral ook weer wennen was aan de baan en de sterke wind. Desondanks zette Gerald een nette tijd neer wat goed was voor een voorlopige 9de plaats.







Voor de tweede training hadden we wat aanpassingen gedaan aan het rijwielgedeelte en aan de eindoverbrenging wat goed uitpakte.

Gerald zette meteen al goede tijden neer en kwam even binnen om de ruimte op te zoeken, omdat door de vele rijders het moeilijk was om een vrije ronde te vinden. Na een vrije ronde te hebben gevonden dook Gerald ook meteen weer onder zijn eigen tijd door wat hem uiteindelijk een
6de startplaats opleverde op de tweede startrij.

Voor de race kregen we alleen maar een verkenningsronde en daarna meteen de start, wat onder deze temperaturen natuurlijk niet helemaal verantwoord was.
Toch gebeurde dit en was het meteen snel de banden warm rijden en starten.

De start ging goed en Gerald kon zijn plaats vasthouden, na de eerste ronden kwam Gerald door als vijfde en was in gevecht met een groepje voor de podiumplaatsen. In de vierde ronden lag Gerald nog even derde maar moest dit helaas weer afgeven, maar kon de aansluiting goed houden.
In de zevende ronde begon de motor even in te houden en was de aansluiting verloren gegaan. Gelukkig had Gerald een grote voorsprong op de achtervolgers en kon zo zijn vijfde positie vasthouden tot de finish.

Met dit resultaat zijn we zeker tevreden en kijken weer vol goed moed naar de tweede race.

Wij zien u graag weer terug bij de volgende wedstrijd op 17 en 18 april op de Nˆ_rburgring.