DSB: Goede start voor Û÷de NootÛª

151

Vorige week presenteerde wegraceteam START Nieuwleusen zich aan sponsors en supporters. Afgelopen weekend moest het echte werk gedaan worden. In het Gelderse Hengelo vond de eerste race om het Open Nederlands Kampioenschap Supersport 600 plaats. En de 21-jarige Evert Noteboom uit Gramsbergen had er zin in.

In de trainingen op zaterdag speelden de wisselende weersomstandigheden een grote rol. Dit resulteerde voor Noteboom in een 10e startplaats. ÔIk had iets verder naar voren moeten staan. Door in de kwalificatie te lang op de regenbanden te blijven rijden, heb ik een paar plaatsjes laten liggen.Õ

De race kon onder droge omstandigheden worden verreden, maar kende in de eerste ronde direct al een rode vlag-situatie door een valpartij met 3 rijders. Bij de herstart over 14 ronden had Noteboom wederom een goede start en kwam bij de eerste doorkomst als 6e door. Daarna wist hij snel Michel van Kleef te passeren, op weg naar de 4 mannen voor hem. Die waren al een eindje weggelopen en zelf kreeg Noteboom ouwe vos Mile Pajic aan het achterwiel. In het verloop van de race werd met Pajic en Rene Winkel gestreden om de plaatsen 4, 5 en 6. Noteboom moest zijn meerdere erkennen in Pajic, maar kon Winkel wel voorbij steken. Vervolgens samen op weg naar Harry van Beek. Het lukte niet om die te achterhalen en Noteboom werd dan ook op een prima 5e plaats afgevlagd.

Na een hevige strijd aan de kop, kwam Barry Veneman als winnaar over de finish met Torleif Hartelman op zijn hielen. Noteboom heeft laten zien, na het abrupt afgebroken vorige seizoen, er weer goed bij te zitten. ÔIk heb heel lekker gereden en dit geeft vertrouwen voor de komende races.Õ
Op 5 mei mogen de Supersport 600-coureurs aan de bak op het vernieuwde circuit van