DSB: Jaap Kingma Racing Team pakt punten in tropisch Eemshaven

72

Jaap Kingma Racing Team pakt punten in tropisch Eemshaven De vijfde wedstrijd in het “Open Nederlands Kampioenschap” wegracen werd dit weekend verreden op het Circuit Eemshaven, in het noordelijkste puntje van Nederland.

Op de zaterdag vonden de kwalificatieƕs plaats. Voor de coureurs van het Jaap Kingma Racing Team de taak om een scherpe tijd neer te zetten, om op de wedstrijddag een goede plaats op de ƒgridƓ te hebben. Dat dit niet zonder succes bleef. Emile Litjens die op de 250cc machine gemiddeld met 132 kilometer per uur rond reed in de kwalificatie training, plaatste zich op de achtste plek van de “startgrid”. Bram Appelo stuurde zijn 250cc Honda naar de twaalfde kwalificatietijd. De derde coureur uit de ƒstalƓ van Jaap Kingma, Carol “Tweety” Litjens, reed naar de achtiende tijd in de 125cc klasse.

Op de wedstrijddag was het als eerste de beurt aan de snelle kapster uit America om van start te gaan in de 125cc wedstrijd over 14 ronden. Helaas maakte Carol geen goede start mee, maar zoals vele malen eerder beschreven beschikt Carol over een grote dosis “vechtlust” en ook in Eemshaven maakte zij deze reputatie waar. Op het 3497 lange circuit wist zij diverse plaatsen te winnen en uiteindelijk finishte Carel als vijftiende, en dit is goed voor haar eerste ONK punt !

Om circa 15.00 uur werd het licht op groen gezet voor de wedstrijd in de 250cc klasse die onder tropische tempraturen verreden werd. Emile en Bram waren goed weg ! Zij wisten beide naar voren toe te rijden en plaatsjes winst te pakken. Voor Bram Appelo verliep de wedstrijd onfortuinlijk. Hij gleed in de helft van de strijd onderuit met zijn “fiets”. Gelukkig liep Bram geen letsel op. Collega Emile vocht ondertussen een tweestrijd uit op de baan. Dit laatste kon hij met winst gaan afsluiten en uiteindelijk finischte hij als zevende. “Echt te gek” waren de woorden van Emile na deze klassering, waarme hij ĀŽĀŽn plaats opschuift ( 8ste ) in het ONK klassement. De beide heren uit de 250cc van het Jaap Kingma Racing Team kregen tevens te horen dat ze met de komende Dutch TT een wildcard hebben gekregen !

Volgende wedstrijd is op het befaamde circuit “Elzenburg” te Oss, 8 en 9 juni.