DSB: Magnifieke slotrace voor Lakerveld

115

Assen – Het was druk in Assen zondag waar het seizoen in de wegrace in Nederland werd afgesloten met de Race of the Champions. Het betekende een vol startveld en daverende races. Patrick, die ook als gastrijder in de Supersport 600 optrad, reed magnifiek en stoof in de koningsrace in de 250 cc als eerste over de finish.

LAKY mocht zondag als gastrijder de Yamaha bemannen in de Supersport 600 bij het RT Motor Sports uit Rossum van teammanager Rob Vennegoor. Patrick moest nog wennen aan de zwaardere machine, maar kwam wel twee keer goed rond. Zijn visitekaartje voor een eventuele overstap naar de Supersort 600, gaf Patrick af in de race in de 250 cc.

De problemen met de Honda, die hem de laatste races parten speelden, waren verholpen. Het vermogen was terug. Het bleek toch niet in de elektronica te zitten. Op advies van de fabriek in Japan hadden de monteurs de zuiger vervangen. Voor de nieuwe Nederlands kampioen Hans Smees moest het de Race of the Champions worden, maar het was LAKY, die de show stal met de Honda tegen de Aprilia. De titelhouder in de 250 cc Patrick Lakerveld, die een aantal races voor het ONK miste, omdat hij zich op de wedstrijden voor het Europees kampioenschap richtte dit seizoen, bleef Smees in een enerverende race voor. Als tweede getraind pakte LAKY meteen kopstart. Met vier man in het achterwiel kwam Patrick voor de tribune langs.

Het lukte hem zelfs een gaatje te slaan. Gedurende de race kwam Smees op de Aprilia weer naar voren. Vier ronden duurde het hectische gevecht, waarbij de 26-jarige Patrick de man uit Harreveld op het achterwiel had. Met alle risico smeet Patrick de Honda voor de laatste keer door de Geert Timmerbocht en stoof als eerste over de finish. Het was de derde overwinning in Assen in het ONK 250 cc dit seizoen. Een prachtige prestatie van LAKY, die in de eindstand voor het ONK 250 cc Hans Smees niet meer kon achterhalen. Patrick leverde in Assen nog een mooie burn-out af en spoot de champagne in het rond op het podium. Hij maakte tevens bekend, dat het zijn laatste race in het ONK 250 cc was. Volgend seizoen stapt hij over naar wellicht de Supersport 600 en een ander team. “Er liggen meerdere opties. We zijn nog in onderhandeling”, verklaard Patrick, die nog twee races te gaan heeft voor het Europees kampioenschap in de 250 cc, waarin hij tweede in de tussenstand staat.