DSB: Marco van Grootheest geeft visitekaartje af

168

Zaterdagmorgen 9.46 stond de eerste training van de boven 600cc A-groep op het programma. Marco zou deze training “rustig” aan doen, omdat de baan nog vrij koud was. Na een aantal ronden zette Marco al de snelste tijd van deze training neer in 1.30,7 en dit was een mooie opwarmer voor de 2e tijdtraining.

De 2e tijdtraining begon iets over 12 en het was inmiddels al een mooi stukje warmer geworden. Een nieuwe set banden moest Marco helpen om sneller te rijden dan de eerste tijdtraining. Marco reed al snel laag in de 1.30 en hield dit verschillende ronden achter elkaar vol. In ronde 11 reed Marco voor het eerst onder de 1.30 op het nieuwe Assen in een tijd van 1.29,9. Een ronde later reed een zeer sterk rijdende “Jeroen Westendorp” een tijd van 1.29,7 en dat betekende dat Marco de wedstrijd mocht aanvangen op een prachtige 2e startplek.

De wedstrijd begon om iets over 4 en na de verkenningsronde reed iedereen naar zijn startplek toe. Het licht ging uit en Marco was prima weg. De eerste ronde kwam Marco door als 2e achter Rene Schokker. In ronde 3 nam Marco de leiding over en daar vlak achter Rene Schokker, Jean-paul Heindijk, Jeroen Westendorp en Bert Grevink. In ronde 4 lag Marco 2e achter Rene Schokker. Op de “nieuwe” veenslang zette Marco de motor naast die van Rene, en na een kleine touche kwamen beide naast de baan terecht. Gelukkig konden beide heren de motor overeind houden en na een stukje grindbak hun weg vervolgen. De leiding was nu in handen van Heindijk gevolgd door Westendorp.

Marco kwam snel weer dichterbij om zo in ronde 7 de leiding van de wedstrijd te nemen. In ronde 8 werd Marco voorbij gestoken door Jeroen Westendorp en hij probeerde aan te haken. De achterband van Marco was totaal versleten en Jeroen kon vrij eenvoudig een gaatje slaan. Wel kon Marco afstand nemen van Heindijk en zo kwam Marco over de finish op een uitstekende 2e plaats.

De wedstrijd werd verdiend gewonnen door Jeroen Westendorp die een zelfs een ronde van 1.28 wist te rijden. Marco reed een snelste ronde van 1.29 laag.

Marco heeft zijn visitekaartje afgegeven vandaag en we gaan ons nu voorbereiden op de wedstrijden in Assen van 16/17 april. In dit weekend zal Marco deelnemen in de Dutch Superbikes en Henri zal gaan strijden in de Superstock 600. De wedstrijd van vandaag heeft geen geld opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding omdat dit voor Marco alleen van toepassing is voor de wedstrijden in de Dutch Superbikes. Wij van Stichting Racen tegen kanker zullen er alles aan doen om in het volgende raceweekend punten te gaan halen en dus ook geld voor onze actie.