DSB: Michel van Kleef gaat naar plaats acht na mindere start

98

Het afgelopen weekend is Michel ge‘indigd op een achtste plaats in de zevende ronde om het Nederlands Kampioenschap Supersport 600. Na een slechte start vanaf de zesde startplaats wist de Slijk Ewijkenaar zich terug te knokken vanaf een twaalfde naar een negende positie. Door de diskwalificatie van de uiteindelijke winnaar: Jan Hanson, schoof Michel nog een plaats door naar de achtste positie.

De zondag werd gekenmerkt door erg wisselvallig weer, de regen wisselde de zonneschijn steeds weer af. Het was daarom ook zaak om de juiste bandenkeuze te maken. Aan het begin van de race stond bijna iedereen, dus ook Michel, op droogweer banden. Dit bleek na afloop ook de juiste keuze omdat het tijdens de race nauwelijks regende.

Michel baalde van zijn slechte start maar over de rest van de race was hij tevreden. Hij is inmiddels helemaal gewend aan de bloedsnelle Ten Kate Honda. De winnaar van de race: Jan Hanson, kreeg na de race zijn motor niet meer gestart waardoor diskwalificatie volgde. Dit maakte de malaise voor zijn team compleet. Het Esha-Kobutex team verloor namelijk al tijdens de trainingen Wim Theunissen door een valpartij. Door het wegvallen van Hanson is Barry Veneman eerste geworden, gevolgd door Torleif Hartelman.

Door de achtste plaats van Michel blijft hij op de negende plaats in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staan. Hij heeft nu evenveel punten als RenŽ Winkel die achtste staat. De leider in de tussenstand is nog steeds Barry Veneman die zijn positie weer verstevigd heeft.

De trainingen op zaterdag waren voor Michel erg goed verlopen, in de stralende zon werden maarliefst drie trainingen verreden. De derde en laatste training was uiteindelijk de beslissende, in deze trainingen werden ongelooflijk snelle tijden geklokt. Michel zette een tijd van 1 minuut en 24,9 seconden op de klokken. Dit is een verbetering van zijn persoonlijke record met bijna een seconde. Jan Hanson wist zelfs het baanrecord te verbeteren met een tijd van 1 minuut en 22,4 seconden.

Voor de volgende race reist Stichting Racing Team Michel Van Kleef af naar Tsjechi‘. Hier mag Michel wederom uitkomen in het Europees Kampioenschap Supersport 600. Deze wedstrijd in het Tsjechische Most zal 28 juli verreden worden. De volgende race om het Nederlands Kampioenschap zal 4 augustus plaats vinden op het circuit van Assen. Over deze wedstrijd volgt binnenkort meer informatie.

Meer informatie over Stichting Racing Team Michel Van Kleef en meer foto’s van de afgelopen races kunt u vinden op: www.racingteamvankleef.nl.