DSB: Randy Gevers derde in ONK 250 eindstand

54

Assen 25 septemberÐ In het weekend van 24 en 25 september jongstleden werd al weer de laatste race van het seizoen verreden op het circuit van Assen. ÔThe race of the championsÕ zoals de afsluitende wedstrijd in het ONK ook wel wordt genoemd, stond dit jaar in het teken van de strijd om de 2e plaats in het algemeen klassement. Achter de rug van de nieuwe kampioen Hans Smees streed Randy met Patrick Lakerveld en Jan Roelofs om deze 2e plaats.

Tijdens de tijdtrainingen op zaterdag trainde Randy zich naar een 2e startpositie. Na afloop van de tweede training bleek echter dat Randy onder geel een langzamere coureur gepasseerd had. De wedstrijdleiding besloot daarom RandyÕs beste tijd te schrappen waardoor hij een plaatsje terug werd gezet in de startopstelling. Hans Smees liet zien waarom hij dit jaar kampioen is geworden en trainde zich wederom naar de eerste plaats.

Zondagochtend begon met wat regen waardoor de warming-up onder natte omstandigheden werd verreden. In de loop van de dag werd het weer gelukkig beter waardoor de wedstrijd gewoon onder droge omstandigheden van start kon gaan. Randy had een slechte start en werd direct door verschillende coureurs gepasseerd. In de loop van de eerste ronde kon Randy zich goed herstellen waardoor hij bij de eerste doorkomst op een 4e plaats reed. Smees had ook geen beste start en zat op een 5e positie bij Randy in het wiel. Met Smees in zijn kielzog klom Randy op naar de 2e plaats. Patrick Lakerveld had op dit moment echter al een gaatje geslagen van enkele seconden en reed onbedreigd op kop. Randy kon het gat naar Lakerveld moeilijk dicht krijgen en moest Smees aan zich voorbij laten. Op een 3e plaats probeerde Randy in het wiel te blijven van Smees om zo te proberen beslag te leggen op de eerste plaats. In een van die rondes brak RandyÕs achterwiel weg met het uitkomen van een snelle bocht. Hij kon de motor nog net op de baan houden maar verloor toen wel wat terrein op Hans die toen ook de aansluiting kreeg bij Patrick Lakerveld. Met een achterstand van 2 sec. reed Randy een eenzame maar ook een bekeken race. Hij had inmiddels een voorsprong opgebouwd van zÕn 8 sec. op de 4e man, waardoor hij dus geen druk achter zich had. Randy slaagde er niet in het gat naar de beide koplopers te dichten en moest genoegen nemen met een derde plaats.

Door dit resultaat heeft Lakerveld met slechts 1 puntje verschil de 2e plaats in het algemeen klassement van Randy overgenomen. Net als vorig jaar is Randy dus op een uiteindelijke 3e positie ge‘indigd in het algemeen klassement. Als team kijken we terug op een seizoen met ups en downs. Door een sleutelbeenbreuk in het begin van het seizoen moest Randy een aantal wedstrijden missen waardoor zijn kansen op het kampioenschap slonken. Randy herstelde echter sneller dan verwacht en zat al snel weer op de motor. Helaas was het nu de techniek die het af liet weten, waardoor Randy een aantal wedstrijden net wat vermogen tekort kwam om voor de overwinning te strijden. Ondanks deze tegenslagen wist Randy van de 7 wedstrijden die hij reed 6 keer op het podium te eindigen. We kijken als team uiteindelijk dan ook met een tevreden blik terug op het afgelopen seizoen. Via deze weg willen we alvast iedereen bedanken die Randy en het team het afgelopen seizoen morele dan wel financi‘le steun heeft verleend. Bedankt daarvoor, zonder uw steun is racen niet mogelijk!