DSB: Rene schokker Kampioen op Assen

208

Met nog ŽŽn race te gaan in oktober, is RenŽ Schokker uit Wolvega nu al verzekerd van het kampioenschap in de KNMV CUP Boven 600 cc.

Het afgelopen weekend heeft hij met de eerste plaats in de achtste race de bekroning van dit seizoen zeker gesteld.
Een motregenbui op een half uur voor de race, gaf nog veel twijfel over de keuze van de banden. Echter een blik op het radarscherm op het circuit gaf de doorslag om het droog weer profiel onder de machine te laten zitten.
Een zeer spannende race, welke hij startte vanaf een derde plek op de eerste startrij, te midden van drie Yamaha R1 motoren en ŽŽn Honda Fireblade, begon gelijk met een eerste doorkomst in de Nationale bocht. De grote concurrent om de titel, Bert Grevink uit Klazienaveen, liep met zijn snellere motor op de rechte stukken steeds op RenŽ uit, en nam in de tweede ronde dan ook de leiding over.

Met zeer scherpe rondetijden van 1:28 en zelfs 1:27 bleven de beideYamaha R1 machines elkaar goed volgen. Naar mate de ronden verstreken was bij Grevink de vermoeidheid zichtbaar door diverse kleine foutjes. In de negende ronde zag Schokker zijn kans schoon. Met een uitrem actie pakte hij de eerste plek terug in de stekkenwal en nam ook direct 20 meter afstand.

Ondanks dat Grevink in de laatste ronden weer tot op enkele meters naderde en de vele hinder van een tiental achterblijvers, gaf RenŽ de voorsprong niet meer uit handen.

Onder luid gejuich van zijn in grote groep aanwezige fans en sponsors werd de finishlijn gepasseerd met een voorsprong van ruim anderhalve seconde. Achter Bert Grevink eindigde Jean-Paul Heindijk uit Oss op een achterstand van ruim 12 seconden als derde en Marco Grootheest uit Barneveld als 4de op ruim 15 seconden.
Samen met de punten van de race op de vrijdag, waar hij in een gebroken race door een rode vlag situatie, na als eerste over de finish te rijden, in de gemiddelde tijdberekening toch als tweede werd gekwalificeerd, was dit goed voor een niet meer in te halen aantal van 176 punten. Voor de raceresultaten kunt U kijken op www.teamrsracing.nl