DSB: Robert Menzen Racing Team heeft geslaagde test in Mugello.

122

Het Robert Menzen Racing Team heeft goed kunnen testen in Mugello. Vrijdag was het droog en s’morgens heeft robert zijn eerste meters gemaakt op de nieuwe Suzuki. De morgen werd gebruikt om de motor in te rijden en zo ook zelf het gevoel na de winter terug te krijgen. De middag training werd gebruikt om motor 1 af te stellen en veranderingen aan te brengen, Robert reed een aantal rondes en kwam weer binnen om zo toch iedere keer weer nieuwe dingen te kunnen veranderen en de nodige gegevens verzamelen.

Zaterdag was het weer s’morgens wat vochtig, Robert pakte de 2e motor en begon deze in te rijden na 4 ronden kwam hij binnen en konden de monteurs wat veranderingen aanbrengen aan de vering, om vervolgens weer een aantal runs te gaan maken de morgen werd met een positief gevoel afgesloten en dus ook met andere weersomstandigheden de nodige belangrijke gegevens hebben kunnen behalen .S’middags was er een kwalificatie van een half uur omdat de organisatie voor de 40 snelste coureurs aan het einde van de dag een race had gepland. Robert reed een keurige tijd en mocht met de race starten vanaf plaats 10 met voor hem o.a de 600 Suzuki coureurs Jarno Janssen en Barry Veneman die op de 1e startrij stonden.Robert had een perfecte start en kwam de eerste ronde door op plaats 5 , de daarop volgende ronde zat Robert achter B.Veneman en kon de aansluiting behouden, op het rechte eind kwam robert uit de slipstream van Veneman en passeerde deze, de daarop volgende ronde verloor de motor de grip op de voorband en schoof robert in een bocht onderuit. Zondag werd er in de ochtend wederom op een natte baan gereden en met de gegevens van de dag ervoor en wat aanpassingen kon er nu weer volop getest worden. Om 11.00 weer een kleine race van 6 rondes die de organisatie had georganiseerd dit was in de klasse van 750cc tm 1000cc. Robert kwam wederom goed van start en de eerste ronde had hij al een behoorlijke voorspong op de 2e man. Na 6 rondes kwam Robert als 1e over de finish en won de race. Het Team kon dus huiswaarts gaan met een geslaagde test en de nodige gegevens vanuit Mugello. groeten en tot ziens komend weekend op Assen .