DSB: Ronald ter Braake over zijn races op de Nurburgring

93

Ronald reed met goede resultaten tijdens het paasweekeinde in Duitsland op de Nurburgring.

1e training
Jammer maar we starten, net als de voorgaande races en trainingen, weer nat. Na het nodige glibberen en glijden hebben we toch nog een nette 2e trainingstijd in de regen neer kunnen zetten!







2e training
Het asfalt van de Nˆ_rburgring werd eindelijk droog. Na de natte eerste training hebben we nu droog gereden, en het ging heel goed. Met een tijd van 1.36.4 was Ronald heel tevreden maar het was nog net geen pole, daarvoor kwam hij net 2 tiende seconde tekort. In de race maar “proberen hiernaar toe te werken” werd het devies

Race 1
Na een goede kopstart heeft Ronald twee ronden op de gouden pek gereden, daarna haalde Gerald Perdon hem in. Gerald had het tempo er goed inzitten maar Ronald volgde met een kleine achterstand aan zijn achterwiel. Ronald werd met slechts een kleine seconde verschil tweede.

Race 2
Na goed overleg met tussen Wim, Ronald en hun monteurs (Remco en Rene) zijn we op een nog betere setting gekomen. Deze werd in race twee beloond met een kopstart. Even later kwam Gereld weer in zicht en haalde Ronald in, Dit deed ook teammaatje Sam van Rens. De achtervolging werd ingezet en Ronald kon goed volgen. Hij reed het ontstane gat weer dicht. Sam werd weer ingehaald en vervolgens liet hij Gerald achter zich. Ronald reed de laatste 4 ronden weer op de gouden positie. Een foutje in de laatse ronde gaf Gerald een kans zijn opgelopen achterstand dicht te rijden en hij greeg in de voorlaatste bocht zijn kans en haalde Ronald in… Over de finish gekomen gaf tijdwaarneming een nipte zege voor Perdon weer met slechts 0,093 seconde verschil, nipt maar eerlijk gewonnen ‘That’s racing’. Ronald reed in de tweede race de snelste ronde van de dag en was met deze 1.34.2 zeer tevreden.

Wij kijken alweer uit naar de ontmoeting in Assen 22 april, hier wordt de derde race van het Superstock600 kampioenschap verreden.