DSB: Teamverslag Stichting Racen tegen Kanker

159

Marco en Henri presteren goed op lenteraces Koud maar droog begon de dag vanmorgen. Om 11 uur moest Henri het spits afbijten vandaag voor de warming-up in de superstock 600. Vele sponsors en bekenden wisten al vroeg de ÒBakker TexelÓ racetrailer te vinden en het was dan ook gezellig druk in de tent.

Bij de start van de warming-up stond er vreemd genoeg nog maar 7 minuten op de klok ipv de gebruikelijke 10 minuten. Henri heeft maar 3 ÒsnelleÓ rondjes kunnen rijden, dus van een warming-up kon je dus ook niet spreken.
20 minuten later was het de beurt aan Marco die zijn warming-up mocht beginnen. Gelukkig wel de volle 10 minuten de tijd en Marco heeft een paar lekkere ronden kunnen rijden.
De eerste race van de dag was de race in de superstock 600. Henri vetrok voor de verkenningsronde en mocht daarna een 13e startplaats innemen. Omdat er ONK-regels gelden mochten de bandenwarmers er omheen en duurde het 5 minuten voordat Henri zijn opwarmronde kon beginnen. Na de opwarmingsronde keerde het hele veld terug en na het doven van het rode licht ging het hele veld ervan door voor een wedstrijd over 14 ronden. Henri had een redelijke goede start en na de 1e ronde kwam hij door op een 14e plaats. Het veld lag dicht bij elkaar en de strijd door het hele veld was enorm. Na een aantal ronden was Henri in een stevig duel gewikkeld met de ÒsympathiekeÓ Belg: Kenny Thuy en een EK-rijder: Barry Burell uit Engeland. Even lag Henri op plaats 9, maar een ronde later lag Kenny Thuy weer voor. Zo was het een heel mooi gevecht en ook Barry Burell kwam Henri voorbij, zodat Henri met nog 3 ronden te gaan op plaats 11 doorkwam. Met Kamikaze-achtige praktijken kwam nog Virgil Bloemhart naar voren, door eerst op een vreemde manier Niels Feller voor bij te gaan en een ronde voor het eind ging hij ook Henri voorbij. Zo kwam Henri op een zeer goede 12e plaats over de streep met een snelste ronde van 1:29,5. Een sterk gereden race, waarbij gezegd moet worden dat we nog wel wat werk te doen hebben met de vering. Henri haalt dus weer 4 punten en zo ook weer 4 waardevolle punten voor Stichting Racen tegen Kanker.

Om 2 uur was het de beurt aan Marco voor zijn allereerste Dutch Superbike race van dit seizoen. Met een deelnemersveld van 42 man was het startveld compleet gevuld. Na de verkenningsronde ook bij Marco de bandenwarmers erop en na 5 minuten kon Marco vetrekken voor zijn opwarmronde. Terug komen op plaats 13 helemaal aan de buitenkant van de baan. Rood licht, en uit en Marco schoot als een pijl uit een boog van zijn plek. Na een zeer goede start kwam Marco op plaats 8 door. Hij was in gevecht met Robert Menzen en Cees Doorakkers. Na een aantal ronde kwamen een paar motoren voorbij, omdat wij toch met een langzamere fiets rijden dan de 2005-modellen. Na 10 ronden kwam Marco door op plaats 12 en was nog steeds in gevecht met Cees Doorakkers. Met nog 4 ronden te gaan werd Doorakkers er bij de GT uitgeremd en Marco lag weer op plaats 11. Met een snelste ronde van 1:28,1 gaf Marco deze plaats ook niet meer weg en hij kwam over de finish op een schitterende 11e plaats. Na de wedstrijd werd de nummer 2 ÒCristian Kellner gediskwalificeerd(verkeerde remschijven) en zo werd Marco de eerste race 10e. De eerste 6 punten voor Marco zijn binnen en ook deze zijn letterlijk veel geld waard voor KWF kankerbestrijding.

Om 4 uur mocht Marco weer verschijnen aan de start van de 2e race in de Dutch Superbikes. Na de verkenningsronde werd Marco druk gefilmd door de filmploeg van RTL 5 (uitzending 24 april half 5 RTL 5). Na zijn filmdebuut reed Marco weg voor de opwarmronde. Nadat het rode licht uit was had Marco weer een hele goede start en dook de nationale in op plaats 8. Bij de eerste doorkomst geen Marco voorin en hij kwam door op de 35e plaats. Na een kleine aanvaring was Marco in de grindbak beland(zonder te vallen), maar kon gelukkig zijn weg vervolgen. Nu moest hij alle zeilen bijzetten om weer verder naar voren te komen. Iedere ronde pakte hij 3 a 4 plaatsen en na 6 ronden kwam Marco al door op plaats 20. Na ronde 6 een rode vlag. Cees Doorakkers was bij Duikersloot/Mandeveen hard ten val gekomen en had medische assistentie nodig. De nieuwe wedstrijd zou gaan over 9 raceronden en ook het eerste deel van de race zou meetellen. Marco moest starten vanaf zijn laatste doorkomst en dat was plaats 20. Na de opwarmronde, mocht Marco nu proberen om vanuit de binnenkant van de baan naar voren te komen. Rood, en weg was het hele veld. Na ronde 1 kwam Marco door op plaats 19 en reed zeer agressief naar voren. Na 6 ronden kwam Marco al door op plaats 16 en hij naderde met rasse schreden het voorliggende groepje. Jeroen Westendorp kwam ten val en Marco wist nog net voor de finish iemand voorbij te steken. En zo kwam Marco als 14e over de streep. Met de 2 delen van de 2e race bij elkaar opgeteld is Marco net 16e geworden. Een perfecte prestatie na zoÕn inhaalrace. Geen punten de 2e race (en geen geld), maar wel een snelste ronde van 1:27,6.

Wij van Stichting Racen tegen Kanker hebben een heel mooi raceweekend achter de rug. 10 punten die we nodig hebben om geld bij elkaar te krijgen voor ons goede doel. Sportief gezien hebben Henri en Marco laten zien dat we mee doen. Nu hopen dat we op zeer korte termijn deze motoren definitief aan de kant kunnen zetten en gebruik kunnen gaan maken van de betere en snellere 2005 modellen.