DSB: Verslag Pajic-Kawasaki team

82

Het Pajic-Kawasaki team deed met 3 rijders mee in deze race. Het best getraind stond Erik van Loon op een 11e startplek; hij reed in de laatste trainingsronde op het schema van de 5e tijd, maar kon die ronde niet afmaken door benzinetekort: een halve liter meer in de tank was voldoende geweest. De gastrijder van het team, Arie Vos was in de laatste training goed bezig en hij scoorde een 13e startplek.

Derde rijder Mile Pajic reed naar een 19e startplek. Mile was in de trainingen vooral bezig om een goede afstelling van het rijwielgedeelte te vinden. De lange GP baan van Assen heeft veel snelle bochtenslingers, waar je de motorfiets snel van de ene naar de andere kant moet sturen en dat kostte in de eerste trainingen veel moeite. Na de laatste training zijn de rijders tevreden over de handelbaarheid van de motoren, alleen Arie Vos zou de motor nog iets lichter sturend willen hebben; het kan ook te maken hebben met het feit dat hij een 60 kg lichtere 250cc racer gewend is. Over de snelheid zijn de rijders te spreken, de Pajic-KawasakiÕs behoren tot de snelste motoren van het EKveld.
Het team is voor de race positief gestemd en rijden bij de eerste 10 is de verwachting.

Zondag, op de racedag zorgt de mist voor problemen en vertraging in het dagschema van het WK Superbike. Daardoor vervalt de warm-up training voor de EK600-rijders. In deze training zou het Pajic-Kawasaki team de wedstrijdbanden testen. Omdat de banden uit de trainingen niet zo veel ronden vol houden moesten we nu kiezen voor wedstrijdbanden zonder deze eerst getest te hebben.
In de wedstrijd liep alles anders dan gepland. Voor Erik (die een andere bandenkeuze had gemaakt dan Arie en Mile) eindigde de wedstrijd in de eerste ronde, toen hij door een andere rijder werd geramd en ten val kwam.
Na de eerste ronde wisten Arie en Mile dat ze de verkeerde bandenkeuze gemaakt hadden. De achterband was te hard en gleed te veel, hiermee konden geen van beide goed overweg. De race werd dan ook een lijdensweg en er kwam geen einde aan die 14 ronden.
Uiteindelijk pakt Arie met een 15e plaats het laatste EKpunt en Mile finisht als 16e.

Onze volgende race is 21 september in Assen.